SEO teksten - Goed vindbaar en conversiegericht!

SEO teksten zijn essentieel voor een goede vindbaarheid. Daar komt echter meer bij kijken dan veel bedrijven in eerste instantie denken. Enkele jaren geleden bestond een SEO tekst uit de combinatie van een inhoudelijk verhaal en het veelvuldig gebruik van het belangrijkste zoekwoord. Die tijd is voorbij, nu Google de semantiek van websites steeds beter leert begrijpen.

Goede SEO teksten maken nog altijd gebruik van zoekwoorden. Daar komt bij dat de interne linkstructuur op een website in orde dient te zijn en dat de SEO tekstschrijver vooral een inhoudelijk interessant verhaal dient neer te zetten. De combinatie van die elementen helpt de SEO optimalisatie uit te voeren en daarmee voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines te zorgen.

SEO teksten en het gebruik van zoekwoorden

Het gebruik van zoekwoorden in SEO teksten is nog altijd van groot belang. Dat is echter veranderd van een sterke focus op het belangrijkste zoekwoord met een hoge density naar een meer brede optimalisatie op basis van een breder onderwerp.

De beste analogie is die van een brainstorm, waarbij het focus zoekwoord de kern vormt en de relevante termen daar omheen tevens aandacht krijgen in de teksten. Op die manier ontstaat er duurzame SEO optimalisatie, op basis van de Google richtlijnen voor content zoals die vandaag de dag gelden.

Neem contact op!

Schrijven voor de bezoeker loont

De kwaliteit en inhoud van teksten beoordeelt Google tegenwoordig compleet anders dan enkele jaren geleden. Was het toen juist verstandig om keywords zo vaak mogelijk te noemen in een tekst, nu is het sleutelwoord: doseren. De relevantie voor een web-bezoeker is meetbaar.

Haakt iemand meteen af of blijft hij minutenlang op een pagina om vervolgens nog meerdere van je webpages te bekijken? Het draagt allemaal bij aan de beoordeling van de tekstkwaliteit. Factoren die van belang zijn en die ik altijd meeneem bij het schrijven van SEO teksten:

 • Gedoseerd gebruik van keywords
 • Relevant gebruik van synoniemen en aanverwante woorden
 • Interne links
 • Bullets
 • Aantrekkelijke tussenkopjes
 • Beknopte zinnen en alinea’s
 • De juiste H1, H2 etc. tags

Interne link structuur

Daar komt bij dat het vandaag de dag de combinatie van diverse SEO teksten is die leidt tot een goede vindbaarheid. Een pagina zoals deze helpt het concept uit te leggen en draagt bij aan de vindbaarheid op de term [SEO teksten].

Door daar op andere informatieve pagina’s en in blogs over te spreken en links aan te brengen naar deze pagina ontstaat er een interne linkstructuur die van toegevoegde waarde is voor de vindbaarheid van deze pagina. Een specialist in SEO teksten kan dat toelichten op basis van iedere website.

SEO tekstschrijver inschakelen: meten is weten

Ook bij het schrijven van SEO teksten geldt: meten is weten. Dus volgt na het verbeteren van bestaande webteksten of het toevoegen van nieuwe content, altijd een fase waarin ik onderzoek of de resultaten verbeteren. Vragen die aan bod komen:

 • Stijgt de positie van een bepaald zoekwoord in de rankings?
 • Stijgt de bezoekduur?
 • Bezoeken bezoekers meerdere pagina’s?
 • Doen ze een aankoop of gaan ze in op je call to action?

Door op deze manier te kijken en bij te sturen, ontstaat content die zowel Google als je potentiele klanten blij maakt.

Waarom Ompro jouw SEO teksten laten schrijven?

Samenwerken met Ompro, betekent voor jou:

 • Onverdeelde aandacht, hoe groot of klein je organisatie ook is
 • Een effectieve aanpak, gebaseerd op een duidelijke strategie en vertaald naar meetbare doelen waar je mij op kunt afrekenen
 • Toegang tot een netwerk met superspecialisten op het gebied van SEO
 • Een betaalbaar alternatief voor het in dienst nemen van een eigen SEO-medewerker of het opstarten van een online marketingafdeling
 • Meer kennisontwikkeling over SEO en SEO tekstschrijven binnen je eigen organisatie

Meer weten over het schrijven van SEO teksten en de wijze waarop dit de vindbaarheid van de website concreet verbetert? Neem contact op voor meer informatie, we vertellen je er graag meer over.

Neem contact op!

Neem nu contact met ons op: