Page content

Online video transcription

Online video transcription

Online video transcription is een instrument waarmee meer doelgroepen bereikt kunnen worden en waarmee de vindbaarheid in zoekmachines als Google wordt vergroot.

Het is een extra onderdeel om een video op bijvoorbeeld YouTube te optimaliseren.

Het transcriberen van een video is het volledig schriftelijk weergeven van de tekst, zoals deze in de film wordt gesproken.

De tekst kan letterlijk worden uitgetypt en daarnaast kan er tevens een ondertiteling worden meegegeven, zodat de videofilm een nog grotere doelgroep bereikt.

Het heeft zeker een positieve invloed op de zoekmachine optimalisatie, want in de video worden uiteraard belangrijke zoekwoorden genoemd en aan het onderwerp relevante zoekwoorden.

Daarnaast geeft ondertiteling weer extra metadata en kunnen ook doven en slechthorenden de inhoud volgen net als mensen die een andere taal spreken.

De aanvullende metadata voor een video zorgen er ook voor dat de film op meerdere locaties op de site van YouTube wordt weergegeven.

Zo kan er een groter bereik gerealiseerd worden. De zoekwoorden en inhoud van het transcript worden namelijk doorzoekbaar.

Zelf transcripten aanleveren

Een van de mogelijkheden is om zelf transcripten van de video aan te leveren net als een eigen ondertiteling.

Er zijn echter ook andere manieren om een online video transcription en ondertiteling te maken.

Wie zelf zorgt voor een tekstversie van de audio in de videofilm heeft de mogelijkheid deze te uploaden naar YouTube.

Dit bestand kan bovendien worden gebruikt om een ondertiteling te realiseren in de taal zoals deze in de video te horen is of afhankelijk van het bereiken van de juiste doelgroep, in een andere taal kan worden weergegeven.

YouTube biedt een automatische vertaalfunctie voor een ondertitelingstrack. Als daar gebruik van wordt gemaakt, dan kan de ondertiteling in 58 talen geheel automatisch worden vertaald.

Door het volledig uitschrijven van een tekst van de audio en deze te uploaden naar YouTube wordt de timing van het geschreven en gesproken woord automatisch gegenereerd.

Op dit moment is dat wel alleen nog maar mogelijk voor Engels, Spaans, Koreaans en Japans.

Pas online video transcription toe voor een groter bereik en voor de invloed die het heeft op SEO. Wie een eigen YouTube kanaal heeft kan gebruikmaken van YouTube Analytics om de prestaties te evalueren en statistieken te bekijken.

Comment Section

0 reacties op “Online video transcription

Plaats een reactie


*