Google Shopping uitbesteden

Google Shopping uitbesteden

Bent u ook klaar voor een hoger rendement op uw Google Shopping campagnes?

Google Shopping-campagne uitbesteden

Google Shopping is uitgegroeid tot dé plek voor online retailers om hun producten te tonen. Via een uitgekiende advertentiecampagne verkoop je producten aan mensen die direct in jouw webwinkel belanden als ze een mooie aanbieding zien. Ompro heeft alle kennis in huis om de campagnes zo in te richten dat ze het hoogste rendement opleveren. Oftewel: veel kliks, meer verkopen!


Zodra iemand op Google naar een artikel zoekt dat hij wil kopen, verschijnen er Google Shopping-advertenties boven de organische zoekresultaten. De potentiële klant ziet een foto van het gezochte product, een beschrijving, wat het kost en waar het te koop is. Het is de snelste manier voor online retailers om hun producten aan te bieden. De koper ziet eerst je product en kan het met een paar muisklikken bestellen, zonder eerst de rest van je online shop te hoeven bekijken. Deze Shopping-advertenties staan sinds kort niet alleen op de pagina met zoekresultaten, maar ook op Google Afbeeldingen, waar mensen naar plaatjes zoeken. Handig: nog een extra plek om je artikelen onder de aandacht van (nieuwe) klanten te brengen!

SEA: adverteren via Google Shopping

Adverteren in online zoekmachines, waaronder natuurlijk Google, heet SEA (search engine advertising). SEA is voor veel webwinkels een belangrijke bron van traffic. Het is dan ook goed om precies te weten hoe je een goede advertentiecampagne opzet. Google bezoekt uiteraard zelf geen webwinkels, speurend naar artikelen om uit te lichten. Je moet Google daarom een handje helpen, door jouw artikelen toe te voegen aan shopping feeds in het Google Merchant Center. 


Bepaal je eigen Shopping budget!


Google Shopping is onderdeel van Google Ads (voorheen: Adwords), het veelomvattende advertentieplatform van de zoekgigant. Google gebruikt algoritmes die bepalen waar en wanneer advertenties getoond worden. Door aan de ‘spelregels’ van Google te voldoen, kun je scoren met je advertenties.


In Google Ads maak je campagnes op basis van relevante zoekwoorden, aan die campagnes koppel je advertenties. Je betaalt pas als er daadwerkelijk op je advertentie geklikt wordt; vertoningen zijn gratis! Het advertentieplatform werkt met een soort ‘veilingsysteem’. Hoeveel jij op een zoekwoord ‘biedt’ heeft invloed op de zichtbaarheid van je advertentie. Ook in Google Shopping reken je af volgens het pay per click-model. In je account bepaal je voor ieder product, categorie of zoekwoord hoeveel je wilt besteden per klik, en hoeveel je maximaal wilt uitgeven per dag. Adverteren in Google hoeft dus helemaal niet duur te zijn. En het mooie is: je hebt de kosten grotendeels zelf in de hand!

Wil je samenwerken met Ompro?

Shopping feed maken

Google Shopping werkt net als Google Ads op basis van zoekwoorden. Een belangrijk verschil tussen beide platformen is dat je in Google Ads je advertenties helemaal zelf kunt samenstellen. In Google Shopping is dat anders. Google stelt in Shopping namelijk zelf de advertenties samen, op basis van informatie uit jouw feed. Google ‘leest’ jouw product feed, en koppelt jouw producten op basis van jouw input – zoekwoorden! – aan bepaalde zoekopdrachten. Om geen klanten mis te lopen moet jouw shopping feed dus van topkwaliteit zijn.

Google Shopping uitbesteden bij Ompro

Wil jij ontdekken wat adverteren op Google Shopping jouw webwinkel kan opleveren? Bespaar jezelf dan uren research naar de beste strategie of gesleutel aan de ultieme campagne. Het aanmaken van een campagne is al best lastig zonder veel voorkennis, en je wilt natuurlijk ook geen geld uitgeven aan advertenties die niets opleveren. Ompro helpt je graag! Zo gaan wij te werk:


  • Zoekwoordenonderzoek: het belangrijkste startpunt voor online marketing – SEO én SEA! Wij achterhalen met welke keywords jouw shop kan scoren!
  • Hoe rijker jouw product feed, hoe méér data je doorspeelt aan Google. Wij finetunen met liefde jouw feeds, voor betere resultaten in Google Shopping.
  • Alle tools zijn met elkaar gekoppeld: Google Shopping, Google Ads, het Google Merchant Center. Wij zorgen dat dat technisch allemaal juist ingericht is.
  • Het ‘veilingssysteem’ van Google biedt veel kansen, maar zeker ook uitdagingen. Samen met jou bepalen we de beste strategie voor je online marketing; natuurlijk passend bij jouw advertentiebudget!
  • We houden een vinger aan de pols als de campagnes eenmaal in de lucht zijn. Omdat we blijven bijsturen waar nodig, heb je langer profijt van je campagnes!
  • Maandelijks ontvang je een rapportage van ons. Hierin bewijzen wij onze toegevoegde waarde: converterende advertenties met mooie resultaten!


Neem vrijblijvend contact met ons op en geef (mobiel) shoppen op jouw site een boost! Wij komen graag met een concreet voorstel om jouw artikelen effectief in Google Shopping te plaatsen of je bestaande campagnes een extra impuls te geven.

Wil je samenwerken met Ompro?