Online marketing voor dakdekkers en dakdekkersbedrijven - SEO en Google Ads

Online marketing voor Dakdekkers

SEO en Google Ads voor dakdekkersbedrijven

12+ jaar

Online marketing ervaring

45+

Succesvolle samenwerkingen

1321+

Nr. 1 posities in Google

Online marketing voor dakdekkersbedrijven

Online marketing voor dakdekkersbedrijven. Als dakdekker sta je op je ladder of steiger en verhelp je lekkages, leg je dakpannen terug waar ze horen of bekleed je een dak met dakpannen of bitumen: geen dag is hetzelfde. Je bent de eerste persoon die mensen inschakelen bij problemen met het dak. Door je goede service bellen je klanten je ook een volgende keer. Is dat genoeg voor je, of wil je graag meer naamsbekendheid en werk? Online marketing voor dakbedrijven helpt je hierbij.


Wat online marketing doet voor dakdekkers


Goede vaklui hebben het druk. Om dat zo te houden, heb je telkens nieuwe klanten nodig. Maar hoe kom je eraan als van mond-tot-mondreclame niet genoeg oplevert? Of als mensen je wel trouw zijn, maar hun dak maar weinig onderhoud vraagt? Via internet natuurlijk! Online marketing voor dakdekkersbedrijven zet alle mogelijkheden van internet in om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. Door efficiënt online aanwezig te zijn, komen mensen bij jouw bedrijf uit als ze een dakdekker zoeken. We vertellen je graag meer over.

Online marketing resultaten voor dakdekkersbedrijven

van Ommen Dakonderhoud SEO Google Ads

Van Ommen Dakonderhoud

+ 869% Meer aanvragen- 46% Kosten per conversie

+476% Organische bezoekers

Bezoek website

Dakdienst Nederland online marketing

Dakdienst Nederland

+ 621% Meer aanvragen

- 37% Kosten per conversie

+ 1253% Organische bezoekers

Bezoek website

Daklekkage oplossen Google Ads

Daklekkage Oplossen

+ 956% Meer aanvragen

- 41% Kosten per conversie

Bezoek website

SEO voor dakdekkersbedrijven - Vindbaar in Google

Een goede, informatieve website is belangrijk. Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website. Omdat er miljoenen websites zijn om te bezoeken, moeten mensen die van jou makkelijk kunnen vinden via Google. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie vormt de basis daarvan. Je website dient aan bepaalde technische eisen van Google te voldoen om vindbaar te zijn. Maar hij moet ook interessant zijn voor bezoekers. Dus niet alleen met algemene informatie over wat je doet, maar bijvoorbeeld ook je specialisaties en manier van werken en een indicatie van je tarieven. En natuurlijk verhalen en foto’s van je tevreden klanten. Dat is wat mensen willen weten.


Zo werf je klanten uit de regio voor je dakdekkersbedrijf


Alleen met een goede website ben je er nog niet. SEO-campagnes zet je in om mensen uit jouw werkgebied naar je site te leiden. Zo’n campagne kan bestaan uit speciale pagina’s of artikelen op je site die gekoppeld zijn aan zoekwoorden bij Google. Zo kan iemand die zoekt naar ‘lekkage dak [jouw woonplaats]’ bijvoorbeeld uitkomen op een pagina waarop staat hoe jouw bedrijf lekkages verhelpt in die plaats. Zulke pagina’s kun je (laten) maken voor elke plaats en streek waar je actief bent. Heel handig voor je naamsbekendheid!

Wil je ook meer klanten voor je dakdekkersbedrijf?

Google Ads - Online adverteren voor Dakbedrijven

Advertenties op Google voor dakbedrijven. Als je via Google zoekt naar dakdekkers, zie je bovenaan de pagina als eerste betaalde resultaten. Die komen van het advertentieprogramma Google Ads voorheen Google Adwords. Ze koppelen bepaalde zoekwoorden aan een korte advertentietekst. Bijvoorbeeld termen als ‘dakdekker Den Bosch’ of ‘dakdekkersbedrijf nodig’. Zulke advertenties kun je in jouw regio of landelijk laten vertonen.


Er is van alles mogelijk: alleen op bepaalde momenten Google advertenties laten zien of alleen aan een bepaalde doelgroep. Met een effectieve advertentiecampagne val je op tussen de andere bedrijven. Een campagne opzetten kost wel wat tijd, want het systeem van Google is erg uitgebreid. Logisch dus dat veel bedrijven dit overlaten aan een gespecialiseerd bureau.


Belangrijk: reviews over je dakbedrijf op Google


Bijna het eerste waar mensen naar kijken als ze een bedrijf Googlen, is naar het bedrijfsprofiel en de (Google) reviews die andere mensen geven. In het blokje over je bedrijf staan bijvoorbeeld je contactgegevens. Je stelt dit in via Google Mijn Bedrijf. Het is belangrijk dat die informatie altijd klopt en zo uitgebreid en duidelijk mogelijk is. Een goede beoordeling bij het Google review-gedeelte is eigenlijk onmisbaar. Vraag je tevreden klanten dus of ze een recensie willen plaatsen.

Online marketing uitbesteden van je dakdekkersbedrijf

Wel zin, maar geen tijd voor online marketing? Online marketing voor je dakdekkersbedrijf klinkt makkelijk. Om er goed gebruik van te maken, moet je er wel tijd in steken. Alles optimaal inrichten en bijhouden gaat nu eenmaal niet vanzelf. Ompro.nl heeft zich gespecialiseerd in online marketing voor ondernemers. Wil je weten wat we voor dakdekkers en jouw dakbedrijf kunnen doen? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden, dus bel of mail ons vandaag nog voor meer informatie.

Wil je samenwerken met Ompro?