Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Laat je SEO optimalisatie zorgeloos over aan onze SEO experts!

+125%

Organisch verkeer

-35%
Verlaging kosten per acquisitie
+470

Nr. 1 posities in Google

Meer bezoekers door hoge posities in Google

Wie goed zoekt, zal online een hoop waardevolle informatie vinden om zelf de online vindbaarheid van een website te verbeteren. Er zijn duizenden blogs, video’s, e-books en webinars te vinden waarin topposities beloofd worden wanneer je een simpel stappenplan volgt. De realiteit is echter anders. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is hard werken en doe je er niet zomaar even bij.


Hoger in de zoekresultaten van Google komen, dat is een wens van veel webshops en bedrijven met online doelstellingen en ambities. In die top blijven, is vervolgens minstens zo belangrijk én moeilijk. Dit doel is alleen haalbaar door strategisch en structureel te investeren in SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie.


Wil je jouw website optimaliseren voor zoekmachines, dan is recente vakinhoudelijke kennis en jarenlange praktische ervaring een must. Een gedegen SEO-strategie zal je helpen om jouw doelen te behalen op het gebied van online marketing. De ervaren SEO-specialisten van Ompro helpen je hier graag bij!


Waarom kiezen voor Ompro? Je hebt ons vast gevonden omdat wij hoog in Google staan. Dat bewijst wat we kunnen!

Neem contact met ons op:

Wat is zoekmachine optimalisatie ofwel SEO?

Zoekmachine optimalisatie (ook wel Search Engine Optimization of kortweg SEO genoemd) is een online marketing specialisme dat zich richt op het behalen van hoge posities in de organische zoekresultaten van Google. Niet te verwarren met SEA, wat Search Engine Advertising betekent en zich richt op de betaalde resultaten.


Gebruikers van zoekmachines typen zoekwoorden in om de antwoorden op hun vragen te vinden. De zoekmachine toont vervolgens webpagina’s in de volgorde die volgens het algoritme het meest relevant zijn. Door jouw bestaande webpagina’s te optimaliseren op basis van (voor jouw business) relevante zoekwoorden en nieuwe pagina’s toe te voegen, zul je jouw online zichtbaarheid vergroten. 


                                     Zoekmachine optimalisatie SEO


In het kort draait zoekmachine optimalisatie om drie zaken: een goede website-techniek, waardevolle on-site content en het actief genereren van relevante links naar jouw website. Wil je hoger in Google komen? Dan zul je in elk van deze drie pijlers moeten excelleren.    

Waarom investeren in zoekmachine optimalisatie?

Steeds meer winkels sluiten hun deuren en gaan enkel online verder. En ook in B2B worden steeds meer samenwerkingen online aangegaan. Online marketing is hierdoor tegenwoordig voor vrijwel elke onderneming onmisbaar geworden.  SEO optimalisatie is een duurzame vorm van online marketing. Doe je het goed, dan zul je namelijk een hoop gratis verkeer naar je website genereren. Elke maand opnieuw. En je concurrenten maar betalen voor kliks naar hun website...


Ook zul je met topposities een stapje voor hebben op jouw concurrentie. Je potentiële klanten zien jouw pagina bovenaan de zoekresultaten staan en zien jou als de autoriteit binnen jouw vakgebied. Als Google deze webpagina bovenaan laat zien, dan zal dit bedrijf wel erg goed zijn. Toch?


Een derde voordeel is het feit dat SEO voor een groot deel op je eigen website plaatsvindt. Je bent dus niet afhankelijk van de regels van externe platformen als Facebook of Youtube en je mag zelf bepalen hoe lang jouw webpagina is en wat je allemaal laat zien aan je bezoekers. Deze vrijheid is een groot voordeel ten opzichte van andere online marketing disciplines.

Full service zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Een objectieve kijk op je huidige online vindbaarheid is een belangrijk onderdeel van elk succesvol SEO traject. Omdat Ompro full service gespecialiseerd is in zowel SEO, SEA, CRO en linkbuilding, kunnen we jou altijd van een passend advies voorzien.


Besluit je om zoekmachine optimalisatie bij ons uit te besteden, dan beginnen we altijd met een kennismaking en analyse, waarin we jou jouw doelen bespreken en de knelpunten blootleggen. Samen kijken we wat nodig is om van jouw doelen een werkelijkheid te maken. 


Elke situatie is maatwerk en zal dus andere werkzaamheden nodig hebben. Enkele voorbeelden van mogelijke werkzaamheden om jouw online vindbaarheid te verbeteren:


 • Optimalisatie van afbeeldingen en video
 • Tekstuele optimalisatie van bestaande pagina’s
 • Nieuwe webpagina’s toevoegen
 • Optimalisatie van metagegevens
 • Website-techniek optimalisatie
 • Laadtijd verbeteren
 • Veiligheid verbeteren
 • Google Mijn Bedrijf optimalisatie
 • Externe links genereren
 • Interne linkstructuur optimaliseren

Behaalde topposities met zoekmachine optimalisatie

Douche-concurrent.nl

Douchecabine 1

Badkamermeubel 1

Stoomcabine 1

Inloopdouche 1

Douchewand 1

Bad 2

Toilet 3

Skepp.nl

Kantoorruimte 1

Kantoorruimte huren 1

Kantoor huren 1

Kantoorinrichting 1

Flexwerkplek 1

Kantoorruimte Amsterdam 1

Kantoorruimte Utrecht 2

IPD-opleidingen.nl

Makelaarsopleiding 1

Opleiding makelaar 1

Makelaar worden 1

Makelaar opleiding 1

Opleiding makelaardij 1

Opleiding tot makelaar 1

Taxateur worden 1

CTR zoekmachine optimalisatie

Organische topposities met SEO behalen door keihard werken

Topposities scoren in Google is helaas geen kwestie van één keer optimaliseren en vervolgens jarenlang de vruchten plukken. Jouw concurrentie houdt namelijk ook hun posities in de gaten en zal er hard aan trekken om nummer één posities te behouden en terug te veroveren. Topposities behalen (en behouden!) is daarom elke maand weer hard werken.


Maar zijn die felbegeerde topposities voor relevante zoektermen eenmaal binnen, en weet je ze te behouden, dan zul je daar elke maand opnieuw de vruchten van plukken. 


Zo leert een snelle rekensom dat het nummer één resultaat voor de zoekterm ‘sportschoenen heren’ - waar gemiddeld 2900 keer op wordt gezocht per maand - kan rekenen op 967 kliks per maand. Ter daar een gemiddeld conversiepercentage van 3,5% bij op en je kunt rekenen op 34 nieuwe orders per maand. Helemaal gratis!

Hoe wij te werk gaan:

Onze SEO specialisten weten prachtige organische topresultaten te boeken voor onze eigen website en die van onze klanten. Dit is te wijten aan onze jarenlange ervaring in het vakgebied, maar ook door onze doelgerichte werkwijze. Een goede voorbereiding en uitgebreid onderzoek is hierbij essentieel.

1. Kennismaking

In een informele strategiesessie bepalen we samen de koers en beslissen we in overleg welke SEO doelen we nastreven.

2. Doelgroepbepaling

Samen stellen we vast welke doelgroep we willen bereiken. 

3. Technische analyse

Een goede basis is essentieel voor succesvolle zoekmachine optimalisatie. We nemen de knelpunten van jouw website onder de loep. Die gaan we aanpakken!

4. Zoekwoorden onderzoek

Nu we weten wie we willen bereiken, doen we onderzoek naar welke zoekwoorden deze doelgroep gebruikt om jouw product of dienst te vinden. In een uitgebreid zoekwoorden onderzoek komt naar voren waar de kansen liggen.

5. Backlinkprofiel in kaart brengen

De kwantiteit en kwaliteit van externe links die naar jouw pagina’s verwijzen, zijn belangrijk voor het SEO succes van jouw website. We brengen jouw linkprofiel in kaart.

6. Concurrentieanalyse

De haalbaarheid voor topposities wordt deels bepaald door de mate van concurrentie binnen jouw vakgebied en de zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden. Door een online concurrentieanalyse uit te voeren, brengen we dit in kaart.

7. Content analyse

Welke content heb je al? Wat hoeft alleen maar geoptimaliseerd te worden en waar moet nieuwe content voor ontwikkeld worden? We brengen het voor je in kaart.

8. Strategie

Nu we alle data verzameld hebben, gaan we aan de slag met de strategie. Een doelgericht uitvoerbaar plan voor maximaal resultaat.

9. Campagnes opzetten

De uitvoering van de strategie start hier. Met gedetailleerde en doelgerichte SEO werkzaamheden gaan we onze doelen verwezenlijken.

10. Rapporteren, monitoren en bijsturen

De campagne loopt, maar is nooit af! We testen continu wat er anders of beter kan en blijven zoeken naar nieuwe kansen. Maandelijks rapporteren we de voortgang.

Maandelijkse SEO rapportages

Aan het eind van elke maand ontvang je van ons een uitgebreide rapportage, waarin we de voortgang delen. We houden je altijd op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden en de geboekte progressie in onze voortgangsrapportages. Ook laten we zien wat onze werkzaamheden jou opleveren in de vorm van organisch verkeer en omzet.

maandelijkse SEO rapportage

Wij werken voor geweldige klanten

Rockfon SEO
Skepp SEO
Douche Concurrent SEO
Palletcentrale SEO
Ageras SEO
IPD opleidingen SEO

Online marketing scan

Benieuwd waar de kansen liggen voor jouw website? Of ben je op zoek naar een second opinion omdat je met jouw huidige SEO-bureau niet de resultaten boekt waar jij op gehoopt had? Vraag dan onze online marketing scan aan! 


Onze specialisten analyseren jouw website en campagnes. Binnen één dag werkdag ontvang je van ons een volledig inzicht in de prestaties én kansen voor jouw organisatie!


 • Een analyse van de huidige SEO-prestaties
 • Duidelijk advies met verbetermogelijkheden
 • Resultaatgericht en eenvoudig te implementeren stappenplan
 • Volledig inzicht in het groeipotentieel

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Wil je jouw online vindbaarheid vergroten en meer relevant verkeer gratis naar jouw website laten komen? Dan is het tijd om te investeren in zoekmachine optimalisatie ofwel SEO optimalisatie.


Overtuigd van onze werkwijze? Of wil je een SEO workshop volgen. Neem dan contact met ons op! Onze SEO specialisten zijn altijd op zoek naar spannende nieuwe uitdagingen en zijn benieuwd naar jouw vraagstuk.

Starten met zoekmachine optimalisatie?