SEO uitbesteden of zelf doen? 4 redenen om uit te besteden
in SEO

SEO uitbesteden of zelf doen? 4 redenen om uit te besteden

SEO uitbesteden….

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de online zichtbaarheid van je onderneming te vergroten en ben je van plan om met SEO aan de slag te gaan? Goed idee! De grote vraag is dan alleen: ga je SEO zelf doen of uitbesteden? Op deze pagina leggen we je uit wat de voordelen zijn van SEO uitbesteden aan ervaren bureau of specialist.

Inhoud van artikel

Wat is SEO?

Wanneer een gebruiker een zoekopdracht intypt in Google laat de zoekmachine zowel betaalde als organische resultaten zien. De betaalde resultaten zijn simpelweg in te kopen, maar hoe bepaalt Google welke pagina's in welke volgorde in de organische resultaten worden getoond? Dat doe je met SEO!

SEO staat voor Search Engine Optimization en draait om het optimaliseren van je website – en de webpagina's waaruit deze is opgebouwd – om gratis organisch verkeer vanuit Google te genereren. Niet te verwarren met SEA, wat Search Engine Advertising betekent en draait om de eerder genoemde betaalde resultaten. SEO zijn de de ‘gratis' resultaten waarvan Google vind dat ze zo relevant mogelijk zijn m.b.t. jouw zoekopdracht. 

SEO vs SEA - SEO uitbesteden

Hoog scoren in Google doe je door je website volgens de regels van Google te optimaliseren op drie punten. Dit noemen we ook wel de drie pijlers van SEO.

  1. Website-techniek
  2. On-site content
  3. Autoriteit

Website-techniek optimaliseren doe je door je website snel, veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Content draait om het creëren van waardevolle webpagina's, op basis van zoekwoorden die jouw doelgroep gebruiken om (informatie over) jouw product of dienst te vinden. Autoriteit vergaar je wanneer andere (relevante) websites naar jouw webpagina's linken. Het actief genereren van deze links noemen we linkbuilding en is een belangrijk onderdeel binnen SEO. 

Wil je jouw belangrijke webpagina's beter vindbaar maken in Google, dan zul je je op deze pijlers moeten richten. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

SEO uitbesteden of zelf doen?

SEO is niet iets wat je er even bij doet. Als je het goed wilt doen, moet je meerdere skills goed beheersen, zoals copywriting en webdesign. Ook moet je verschillende technieken beheersen, bijvoorbeeld zoekwoorden onderzoek uitvoeren, linkbuilding, conversie-optimalisatie, en tools als Google Analytics en Google Search Console van binnen en van buiten kennen. Ook moet je de regels van Google kennen en op de hoogte blijven van veranderingen in het algoritme.

Veel mensen twijfelen of ze SEO zelf zullen doen of uitbesteden. Ondanks dat je veel kleine optimalisaties prima zelf kunt doorvoeren, is het toch aan te raden om een SEO bureau of SEO specialist in te schakelen.

Wanneer je nieuwe visitekaartjes wilt laten drukken, ga je ook geen cursus grafische vormgeving volgen, maar besteedt je de klus uit aan een designer. Je boekhouding doe je ook niet zelf, dat kost veel te veel tijd en besteedt je daarom uit aan een accountant. Zo weet je ook zeker dat het goed gebeurd.

Hetzelfde geldt voor SEO. Zoek daar dus ook gewoon een specialist voor! Zo kun jij je focussen op je onderneming en blijven doen waar je goed in bent! Anders verlies je zeeën van tijd om te ontdekken, experimenten en leren over SEO, terwijl je dagelijkse werkzaamheden ook doorgaan.

SEO uitbesteden Ompro marketing

4 redenen voor het uitbesteden van SEO

Zojuist noemden we al de meest voordehand liggende reden om SEO uit te besteden aan specialist: tijdsbesparing. Maar er zijn nog meer redenen:

1. Actuele kennis

SEO is een vakgebied dat constant in beweging is en waar geen opleiding voor te volgen is. Je leert het door het te doen. Door jarenlange ervaring. Een SEO specialist is elke dag bezig met nieuwe manieren ontdekken om de webpagina's van zijn of haar klanten optimaal vindbaar te maken en de specialist van de concurrent een stap voor te blijven.

SEO verandert snel. Trucjes en technieken die je online leest zijn al snel outdated en werken niet meer. Als leek is het lastig om hier doorheen te prikken. Weet jij bijvoorbeeld wat duplicate content of keyword stuffing is? Ken je het belang van de hreflang en canonical tag? Weet je het verschil tussen noindex en nofollow? Een specialist wel! Door je SEO aan een specialist of bureau uit te besteden, ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Neem direct contact op!

2. Specialist in het vakgebied

Als ondernemer of medewerker van een bedrijf ben jij goed in je vak. Sterker nog: jij bent dé specialist. Jij bent bijvoorbeeld een ster in het aanleggen van IT systemen, het razendsnel stucen van een complete woning of weet met je PR skills iedereen voor je te winnen. Jij hebt bepaalde skills die iemand zonder de juiste training, studie en jarenlange ervaring er niet zomaar even bij doet.

Een SEO specialist is ook ergens goed in, namelijk websites en webpagina's optimaliseren voor maximale vindbaarheid in Google. Hij of zij is weer minder bedreven in het aanleggen van IT systemen of het stucen van een woning.

Laat je je huis stucen, dan neem je een stucadoor in de arm. Wil je je online vindbaarheid vergroten, dan bel je een SEO specialist. Logisch toch? 😉

3. Leer je doelgroep nog beter kennen

Door SEO uit te besteden leer je je doelgroep nog beter kennen. Een goede specialist of ervaren bureau zal altijd zoekwoorden onderzoek uitvoeren, een concurrentie-onderzoek doen en on-site analyses uitvoeren. Je weet dan precies de huidige stand van zaken en kan vanuit daar realistische doelen stellen.

Hierdoor zul je de zwakke plekken in je website ontdekken, het zoekgedrag van je doelgroep en websitebezoekers beter leren kennen en zo waardevolle inzichten krijgen om je algehele dienstverlening te verbeteren.

Zoekwoorden onderzoek SEO uitbesteden

4. Quick wins

Een specialist ziet snel waar het low hanging fruit en de quick wins voor jouw onderneming te vinden zijn, omdat hij elke dag met deze materie bezig en veel ervaring heeft. Als leek is het moeilijk om de quick wins te identificeren.

Door je SEO uit te besteden aan ervaren SEO bureau, maak je een vliegende start en zul je snel resultaat en rendement zien.

SEO uitbesteden bij Ompro

Online marketing bureau Ompro heeft meer dan 11 jaar ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie en aanverwante online activiteiten. Bij ons kun je met een gerust hart SEO uitbesteden.

Wij hebben ruim 400 nummer één posities in Google voor onze klanten weten te genereren. Gemiddeld verhogen we het organische verkeer met 125%, het aantal leads met 85% en verlagen we de kosten per acquisitie met 35% – en dat alles in de eerste 6 maanden!

Nog meer voordelen van een samenwerking met Ompro:

  • Toegang tot een netwerk met ervaren superspecialisten op het gebied van SEO
  • Direct aan tafel met de SEO specialist, dus niet via een accountmanager of salesmedewerker
  • Onverdeelde aandacht, hoe groot of klein je organisatie ook is
  • Een effectieve aanpak, gebaseerd op een duidelijke strategie en vertaald naar meetbare doelen waar je ons altijd op kunt afrekenen
  • Praktische rapportages en handige tips, geen ellenlange rapporten
  • Een betaalbaar alternatief voor het in dienst nemen van een eigen SEO-medewerker of het opstarten van een online marketingafdeling

Vraag nu de online marketing scan aan om uw huidige stand van zaken in te zien!

SEO uitbesteden Ompro

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden bij Ompro? bij Zoekmachine optimalisatie is dus kort samengevat: ‘Je positie verbeteren binnen de organische resultaten van Google'. SEO zijn de (organische) zoekresultaten die weergeven worden onder de betaalde resultaten. Dit zijn dus websites / pagina's die door Google gezien worden als relevant m.b.t. jouw zoekterm. De betaalde resultaten noemen we SEA, Search Engine Advertising. Zoekmachine optimalisatie gaat dus om de organische resultaten in Google. Zoekmachine optimalisatie is niet iets wat je er even naast doet. Het is een tijdrovende klus om te onderhouden en daarnaast onderhevig aan het steeds veranderende algoritme van Google. Tenzij je als ondernemer zeeën van tijd hebt en onwijs interessant vindt, kan het beter uitbesteden aan een ervaring SEO bureau. 

Tevreden klanten

Wij leven voor tevreden klanten en zijn trots op de mooie resultaten die we voor ze boeken. Benieuwd wat wij in de praktijk voor onze klanten gedaan hebben? Neem dan een kijkje op onze cases-pagina!

SEO uitbesteden ompro resultaten

Klaar voor de start?

Overtuigd van het feit dat SEO uitbesteden een verstandige investering is, zodat jij lekker kunt blijven doen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt?

Nieuwsgierig geworden hoe wij je kunnen helpen om beter vindbaar te worden in Google en meer relevante bezoekers te genereren, zodat uiteindelijk meer potentiële klanten je online zullen vinden?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

arrow_drop_up arrow_drop_down