SEO uitbesteden of zelf doen? 4 redenen om uit te besteden
in SEO

SEO uitbesteden of zelf doen? 4 redenen om uit te besteden

SEO uitbesteden? Wil jij graag dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt? Maar ben je zelf niet thuis op het gebied van online zoekmachines? Kies er dan voor om jouw SEO uit te besteden aan een SEO specialist. Een professionele SEO specialist houdt zich dagelijks bezig met het optimaliseren van (de posities van) websites. Hij weet als geen ander hoe hij in moet spelen op de mogelijkheden die een zoekmachine biedt. 

Een mooie website waarop men kennis kan maken met jouw product of dienst is belangrijk. Maar met alleen het bouwen van een website ben je er nog niet. Jouw website moet ook daadwerkelijk door potentiële klanten gevonden worden. Maar hoe zorg je hiervoor? Dit betreft voor een leek op dit gebied een zeer lastige klus. Gelukkig kan een SEO expert van Ompro jou hier verder mee helpen. Wil jij jouw zoekmachine optimalisatie uitbesteden? En ben je benieuwd wat wij als vakkundig SEO bureau voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wat is SEO?

Als ondernemer doe je tegenwoordig niet meer mee als je geen website hebt. Dat is iets dat de meeste ondernemers ook wel weten. Maar wat niet iedereen weet is dat je vervolgens nog moet investeren in de vindbaarheid.

Jouw website is immers enkel effectief als hij ook daadwerkelijk bezocht wordt. Bij het optimaliseren van deze vindbaarheid komt SEO om de hoek kijken. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het houdt het optimaliseren van je website in om zo gratis organisch verkeer vanuit Google te genereren.

SEO moet niet worden verward met SEA wat Search Engine Advertising betekent. Bij SEA gaat het om de betaalde zoekresultaten die bovenaan in Google verschijnen. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert in Google laat de zoekmachine zowel betaalde als organische zoekresultaten zien.

Deze betaalde resultaten kun je simpelweg inkopen en wordt dus SEA genoemd. Bij SEO gaat het om de gratis resultaten die Google relevant vindt bij een zoekopdracht. Een SEO specialist van Ompro kan deze relevantie middels SEO dus beïnvloeden zodat jouw website hoog eindigt. Je SEO teksten uitbesteden is dus slim.

Hoger scoren in Google doe je zo

Zoekmachines zoals Google bepalen zelf in welke volgorde zoekresultaten worden weergeven. Althans, in beginsel. Want met behulp van SEO kan een SEO specialist deze volgorde dus beïnvloeden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat Google jouw website goed genoeg vindt voor een hoge positie? Er zijn diverse aspecten waar een website aan moet voldoen volgens Google. 

Op de eerste plaats is de website-techniek belangrijk. Hoe snel en gebruiksvriendelijk is jouw website? Hoe sneller en gebruiksvriendelijker een website is, hoe meer Google de website waardeert. Daarnaast is de on-site content heel belangrijk. Het gaat hierbij om de inhoud van jouw website, om de content. Jouw website moet waardevolle SEO teksten bevatten. De content moet gebaseerd zijn op relevante zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt. Tot slot hecht Google veel waarde aan autoriteit. Deze autoriteit vergaar je wanneer andere relevante websites naar jouw webpagina’s linken. Het actief genereren van deze links noemen we linkbuilding en is een belangrijk onderdeel van SEO. 

SEO uitbesteden of zelf doen?

SEO is een vak apart. Het is niet iets dat je er even bij doet en het is ook geen eenmalig handig trucje. Voor een effectieve toepassing van SEO zijn diverse skills vereist. Zo moet je thuis zijn op het gebied van copywriting en webdesign. Maar ook het uitvoeren van zoekwoorden onderzoeken, conversie optimalisatie en linkbuilding zijn dingen die je moet kunnen. Het is daarom raadzaam om SEO uit te besteden aan een SEO bureau.

Bij Ompro kennen we de kneepjes van het vak. We beschikken over kennis, ervaring en handige tools. Hierdoor zijn we in staat om op het (veranderende) algoritme van de zoekmachines in te spelen. SEO betreft echt een vakgebied.

Twijfel je nog of je je gaat verdiepen in de wereld van SEO of het gaat uitbesteden? Vraag jezelf dan het volgende af. Als je nieuwe visitekaartjes wilt laten drukken, ga je dan een cursus grafische vormgeving volgen? Precies! Je laat het werk aan de specialisten op dat gebied over. En dat is precies wat je op het gebied van zoekmachine optimalisatie ook het beste kunt doen.

SEO uitbesteden aan Ompro

Wil jij jouw zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Dan zal je al gauw merken dat er tal van verschillende SEO bureaus op de markt zijn. Maar voor welke aanbieder moet je nou kiezen? Voor Ompro natuurlijk! Maar waarom? Ompro is een online marketingbureau met al meer dan elf jaar ervaring. Deze ervaring spitst zich toe op zoekmachine optimalisatie maar ook op andere marketing gerelateerde werkzaamheden. Bij ons kun je dus met een gerust hart jouw SEO uitbesteden.

Wij hebben al meer dan vierhonderd nummer één posities in Google voor onze klanten weten te genereren. Wil jij met jouw website de volgende nummer een positie bemachtigen? Neem dan contact met ons op! We weten voor onze klanten het organische verkeer gemiddeld met 125% te verhogen. Het aantal leads verhogen we gemiddeld met 85%. En de kosten per acquisitie verlagen we gemiddeld met wel 35% procent. En dat alles binnen de eerste zes maanden! 

Nog meer voordelen van een samenwerking met Ompro:

  • Toegang tot een netwerk met ervaren superspecialisten op het gebied van SEO
  • Direct aan tafel met de SEO specialist, dus niet via een accountmanager of salesmedewerker
  • Onverdeelde aandacht, hoe groot of klein je organisatie ook is
  • Een effectieve aanpak, gebaseerd op een duidelijke strategie en vertaald naar meetbare doelen waar je ons altijd op kunt afrekenen
  • Praktische rapportages en handige tips, geen ellenlange rapporten
  • Een betaalbaar alternatief voor het in dienst nemen van een eigen SEO-medewerker of het opstarten van een online marketingafdeling

Vraag nu de online marketing scan aan om jouw huidige stand van zaken in te zien!

Zo gaan wij te werk 

Wil jij jouw SEO teksten uitbesteden aan Ompro? Dan kun je van ons het volgende omtrent onze werkwijze verwachten. We beginnen altijd met een kennismaking en een doelgroep bepaling. Welke doelen wil je nastreven en wat is je doelgroep? Hierna voeren we een technische analyse uit. We kijken dan naar de functionaliteit van jouw website. Hoe snel en gebruiksvriendelijk is de website en wat zijn de verbeterpunten? 

Na de technische analyse voeren we een zoekwoorden onderzoek uit. Dit betreft een heel belangrijk onderdeel van het geheel. Aan de hand van dit onderzoek worden de kansen namelijk duidelijk. Vervolgens kijken we nog naar het backlinkprofiel en voeren we een concurrentieanalyse en een content analyse uit. Op basis van alle verkregen informatie maken, verwezenlijken en monitoren we vervolgens een strategie. 

SEO uitbesteden kosten 

Als je zoekmachine optimalisatie gaat uitbesteden, wil je vooraf wel weten waar je aan toe bent. Welke werkzaamheden gaan er verricht worden en wat zijn de SEO uitbesteden kosten? Zowel de werkzaamheden als de kosten hangen af van jouw specifieke situatie. Iedere website is anders en heeft daarmee ook weer een andere aanpak nodig. 

Heb jij met relatief weinig concurrentie te maken? Dan is de optimalisatie anders dan bij een onderneming die met heel veel concurrentie te maken heeft. De SEO uitbesteden kosten verschillen dus per geval. Omdat iedere onderneming en dus elke website anders is, bieden we verschillende SEO pakketten aan. Zo is er voor elke onderneming een passend SEO pakket te vinden. 

Tevreden klanten

Wij leven voor tevreden klanten en zijn trots op de mooie resultaten die we voor ze boeken. Benieuwd wat wij in de praktijk voor onze klanten gedaan hebben? Neem dan een kijkje op onze cases-pagina!

SEO uitbesteden ompro resultaten

Veelgestelde vragen 

  • ‘’Waarom moet ik investeren in SEO?’’

Als men tegenwoordig iets zoekt, gebeurt dat in de meeste gevallen online. Via zoekmachines worden naar producten en diensten gezocht. Het is daarom belangrijk dat jouw product of dienst in de zoekresultaten verschijnt. Dit bewerkstellig je door te investeren in SEO. Doe je dit niet? Dan loop je veel (potentiële) klanten en daarmee omzet mis.

  • ‘’Kan ik SEO niet gewoon zelf doen?’’

Het uitbesteden van SEO is raadzaam. Het is ingewikkelde materie die je niet zomaar onder de knie hebt. De SEO specialisten zijn dagelijks met SEO bezig. Zij kunnen daarom als geen ander de positie van jouw website in de zoekmachines optimaliseren. Als je jouw huis wilt laten stuken, laat je het toch ook aan de professionals over? Precies! Besteed SEO uit en ervaar een optimaal resultaat. 

  • ‘’Wat doet een SEO specialist?’’ 

Een SEO specialist houdt zich bezig met het optimaliseren van jouw positie in de zoekmachines. Hij zorgt ervoor dat jij binnen de organische zoekresultaten in Google een betere plek verkrijgt. Hij doet dit onder andere middels het optimaliseren van de techniek, content en de autoriteit van jouw website. 

  • ‘’Hoe herken ik een goede SEO specialist?’’

Een professional op het gebied van SEO is transparant en doet geen loze beloftes. Binnen één dag een gratis toppositie in Google? Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. SEO heeft tijd nodig en dus zijn dit soort uitspraken niet realistisch. Kies daarom voor een SEO specialist die transparant is en daarnaast al eerder mooie resultaten heeft geleverd. Ofwel: kies voor een SEO specialist van Ompro!

Klaar voor de start?

Overtuigd van het feit dat SEO uitbesteden een verstandige investering is, zodat jij lekker kunt blijven doen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt?

Nieuwsgierig geworden hoe wij je kunnen helpen om beter vindbaar te worden in Google en meer relevante bezoekers te genereren, zodat uiteindelijk meer potentiële klanten je online zullen vinden?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact