E-commerce SEO

E-commerce SEO

Onze E-commerce ervaring zorgt ervoor dat jouw webshop écht wat gaat opleveren!

E-commerce SEO: je webwinkel goed vindbaar via Google

Als eigenaar van een webwinkel weet je het: klanten vinden jou via Google en andere zoekmachines. Je wilt direct goed zichtbaar zijn met je site, net als in winkelstraten. Bij Ompro helpen we e-commerce bedrijven organisch (en dus gratis) beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Onze uitgebreide diensten op het gebied van SEO leveren jou meer bezoekers en dus meer omzet op.


Als eigenaar van een webwinkel ben je specialist in wat je verkoopt. Je weet wat je aanbiedt, hebt een makkelijk te onthouden internetadres en bent overtuigd van de kwaliteit van je product. De digitale deuren van je webshop zijn onlangs of al wat langer geopend, maar waar blijven de klanten? Ze zien je niet meteen op Google of moeten pagina’s verder bladeren. Dat moet anders! Door SEO in te zetten, verbeter je je site om hoger te scoren in Google. De specialisten van Ompro hebben daarvoor precies de juiste kennis en tools in huis.  

Jouw webwinkel hoog op Google

Er zijn zo rond de 40.000 online winkels in Nederland en in 2017 alleen al openden maar liefst 7000 nieuwe webshops hun digitale deuren. E-commerce in Nederland is booming en dat zie je ook in Google. Waar je vroeger met een passend zoekwoord snel bovenaan in de zoekmachine stond, is het nu dringen voor een mooi plekje op de eerste pagina’s met zoekresultaten. Goed nieuws: met de juiste SEO-inspanningen kan ook jouw webshop hoger komen te staan. De SEO-specialisten van Ompro leggen bovendien de focus op kwaliteit. Dus niet alleen meer bezoekers, maar vooral mensen die zoeken wat jij verkoopt. Klanten dus, die zorgen voor omzet.


SEO voor e-commerce

Wil je goed vindbaar zijn op internet? Dan moet je webwinkel optimaal zijn ingericht voor zoekmachines zoals Google. Dat kan bijvoorbeeld door de techniek achter je winkel te optimaliseren, en door het gebruiken van goede teksten en slim gekozen tags op de juiste plekken. Dit alles en meer heet SEO, oftewel Search Engine Optimization. Het klinkt simpel, maar er komt een hoop bij kijken en de regels van het spel veranderen voortdurend. Bovenop de nieuwste ontwikkelingen zitten, is daarom erg belangrijk. Bij Ompro zijn we altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen in Google’s algoritme, waardoor we op het gebied van SEO uitstekende resultaten behalen

Benieuwd naar de resultaten voor onze klanten?

E-commerce SEO

Unieke teksten

Wanneer je aandacht besteedt aan SEO, verbetert jouw vindbaarheid in de zoekmachines. Unieke tekst is een belangrijk element van SEO. Typ jij voor de omschrijvingen bij je producten de informatie van de fabrikant over, of kopieer je de grote spelers in de markt? Dan plaats je eigenlijk zogeheten duplicate content; tekst die letterlijk ook zo op andere sites te vinden is. Google en andere zoeksites straffen dat af door je webwinkel lager te plaatsen in de zoekresultaten. Door aangeleverde (product)omschrijvingen aan te passen of zelfs helemaal nieuwe te schrijven, verbeter je je vindbaarheid op een relatief simpele manier. Dat kost niets: alleen wat tijd!


Zoekwoordenonderzoek

Welke zoekwoorden gebruiken mensen als ze jouw product zoeken? Wist je dat mensen vaak geen product zoeken, maar een oplossing voor een probleem? Ze zoeken eerder op ‘goedkope mengkraan bestellen’ dan op ‘keukenspecialist’. Dit soort uitgebreide zoektermen heet longtail. Ompro onderzoekt welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken, zodat jij ze kunt verwerken in je site. We bekijken ook de performance van je site. Laadt je winkel snel genoeg en biedt de techniek voldoende ondersteuning? Met wat simpele tweaks behaal je vaak veel winst op SEO-vlak. We geven je concrete adviezen om je site nog beter te maken. 

SEO E-commerce uitbesteden aan specialisten

Je ziet het wel: er komt best veel kijken bij het optimaal inrichten van een webwinkel voor de beste prestaties in Google. Wil je graag een professioneel advies over jouw eigen webshop, en hoe je deze op de juiste zoekwoorden hoger kunt laten scoren in Google? Ompro geeft je aanknopingspunten waar je wat mee kunt of neemt je de zoekmachineoptimalisatie zelfs helemaal uit handen. Zo stippelen we samen de best vindbare en snelste route naar jouw online winkel uit! Neem gerust contact met ons op.

Wil je samenwerken met Ompro?