Magento SEO specialist

Magento SEO specialist inhuren?

Meer verkopen en omzet door onze Magento SEO specialisten

Magento SEO: je Magento webshop goed vindbaar via Google

Als (kersverse) ondernemer ben je trots op jouw product of merk en in je nopjes met je mooie Magento shop. Klein probleem: je potentiële klant kan je nog niet goed vinden. Lastig, maar niet het einde van de wereld… Met zoekmachineoptimalisatie – ook wel SEO genoemd – verfijn je je webwinkel technisch en inhoudelijk, zodat ‘ie beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Dan volgen de klanten vanzelf! Lees snel verder voor onze SEO-tips voor Magento. Voor de fijnere kneepjes en tweaks schakel je de specialisten Ompro in!


De deuren van je digitale winkel staan wagenwijd open en je zit popelend bij de telefoon, klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Maar waar blijven de klanten? Met een mooie Magento winkel en een aantrekkelijk assortiment ben je er (helaas) nog niet. Mensen komen namelijk niet spontaan bij jouw winkel terecht tijdens het internetten. Ténzij je lekker opvalt online, bijvoorbeeld door de zoekresultaten te domineren op de voor jou relevante zoekwoorden.

Jouw Magento 2.0 shop hoog in Google

De tijd dat je zonder iets speciaals te doen goed werd gevonden via Google, is voorbij. De algoritmes van de zoeksite beoordelen alle websites ter wereld. De zoekgigant beloont sites die optimaal zijn ingericht volgens de ‘spelregels’ van Google met een hogere positie. Hier kun je zelf veel invloed op uitoefenen door middel van SEO, oftewel search engine optimization. Iets om meteen mee te beginnen aan de hand van onze tips.


SEO via het Magento 2.0 CMS


Websites van Magento – de open source software voor webshops – zijn heel geschikt om te optimaliseren voor de online zoekmachine. Magento zelf biedt allerlei mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie. Zo kun je alt-teksten invullen voor afbeeldingen van je artikelen, verschillende soorten koppen gebruiken en allerlei metadata gegevens invullen bij de artikelen. Via het Content Management Systeem (CMS) pas je deze zaken zelf eenvoudig aan. Dat is een goede start!

Benieuwd naar de resultaten voor onze klanten?

Magento SEO specialist nodig?

Wil je écht scoren – zowel in Google als bij je bezoeker? – dan zorg je voor goede, toepasselijke content. Het zijn namelijk de teksten en beschrijvingen waarmee je de interesse van je bezoekers wekt, ze informeert en ze over de streep trekt om precies bij jou een aankoop te doen. Voor SEO is het belangrijk dat je teksten uniek zijn. Als je informatie van de leverancier kopieert of teksten ‘leent’ van andere websites, is dat al snel duplicate content. Google straft webwinkels die teksten van anderen gebruiken met een lagere ranking, dus dat moet je zien te voorkomen. Dat doe je door zelf teksten te schrijven, of een ervaren SEO-specialist – zoals de experts van Ompro – in de arm te nemen die je helpt met SEO-proof content. 

Samenwerken met Ompro?

Ompro zet samen met jou de schouders eronder om je bedrijf zo vindbaar mogelijk te maken via Google en andere zoekmachines. Het online landschap verandert voortdurend, maar de kennis van onze specialisten is altijd up-to-date. Wij weten niet alles over SEO – en alles wat daarbij komt kijken in de techniek, inhoud en linkbuilding rondom je website - wij kennen ook de software van Magento op ons duimpje. 


Hierdoor weten we precies welke tools en plug-ins jouw webwinkel beter vindbaar maken, specifiek voor jouw doelgroep. Door de hulp van Ompro in te schakelen, hoef je zelf geen tijd te investeren om alle ontwikkelingen binnen de online marketing bij te benen. Jouw focus blijft bij jouw bedrijf. Ieder zijn eigen kracht! Benieuwd naar wat Ompro voor jou kan betekenen? Neem dan contact op om met Ompro, jouw nieuwe partner voor SEO.

Wil je samenwerken met Ompro?