Content marketing en de kracht van video [infographic]

Content marketing en de kracht van video [infographic]

Content marketing en de kracht van video zorgt voor een ideale basis om waarde te bieden aan de doelgroep met als positief effect dat de site hoger zal scoren in de zoekmachine.

Het presenteren van video´s via YouTube en via ander social media is al een belangrijk marketinginstrument, maar de kracht ervan zal alleen nog maar toenemen.

Steeds meer mensen waarderen videofilmpjes en er wordt ook steeds meer naar gekeken op andere manieren, zoals op tablets en smartphones.

Met de technologie van vandaag de dag is het voor iedereen eenvoudig om video´s van een hoge kwaliteit te produceren. Er zijn dan ook steeds meer kleine bedrijven die van dit machtige marketinginstrument gebruikmaken.

Groot publiek bereiken

Uit de infographic van Brainshark blijkt dat er in Amerika dagelijks meer dan 100 miljoen personen online video´s bekijken.

In vergelijking met enkele jaren terug is er in dat opzicht sprake geweest van een groei van 43 procent.

In september in 2012 heeft 85 procent van de internetgebruikers in Amerika online video content bekeken.

Een van de redenen waarom videofilmpjes onderdeel uitmaken van de content marketing is het kunnen bereiken van een groot publiek. Een andere reden waarom bedrijven dit instrument gebruiken is het vergroten van de interesse van mensen om meer informatie over het product of dienst op te zoeken.

Uit de infographic blijkt dat 46 procent van de mensen dat het in beeld zien van een product of dienst hen aanspoort om op zoek te gaan naar meer informatie en daarom de website bezoeken.

Filmpjes blijken tegenwoordig op zesde plaats te staan van de meest populaire marketingstrategieën. Het is dan ook niet voor niets dat zeventig procent van de content marketeers filmpjes produceert en dat 58 procent live webcasts en webinars organiseert.

Voor welke doeleinden worden videofilmpjes ingezet?

Video´s kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet, zoals voor de verkoop van producten en diensten, maar ook voor het promoten van het merk of van het bedrijf.

Een ander doel dat gediend kan worden is educatie, bijvoorbeeld door een instructievideo te maken of door tips en ideeën met elkaar te delen.

Een groot deel van de video´s wordt ook gebruikt om de doelgroep op een leuke manier te entertainen. Het is dan ook belangrijk om content te creëren met een licht karakter, originele invalshoek en humor.

Verspreiden van de video´s

Het is natuurlijk belangrijk om video´s te delen, zodat deze daadwerkelijk bekeken kunnen worden. YouTube is daarvoor een aangewezen kanaal, maar er zijn ook andere manieren om de video´s te presenteren.

Zo is het eenvoudig om videofilmpjes op te nemen op de eigen websites en in blogposts. Daarnaast is het ook effectief om een filmpje op te nemen in de content die via e-mailmarketing verspreid kan worden. Maar video´s kunnen ook gedeeld worden via sociale media zoals Facebook, Twitter en Google+.

Het is belangrijk om bij content marketing de kracht van video te gebruiken om zo optimaal te profiteren van de voordelen, zoals een grotere doelgroep bereiken en hoger scoren in de zoekmachine.

content marketing en de kracht van video infographic

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Maarten van der Linde
Door

Maarten van der Linde

op 26 May 2015

Voor mijn opleiding communication and media design doe ik onderzoek naar welke bijdrage video's leveren aan content marketing. Erg nuttige informatie.

Mark van Tuel
Door

Mark van Tuel

op 26 May 2015

Goed om te horen Maarten, succes met je studie!

Alex de Jong
Door

Alex de Jong

op 16 Nov 2015

Interessant artikel, je merkt inderdaad overal om je heen dat video's een steeds grotere rol gaan spelen in content marketing. Je kan ook veel kanten op met video's, wat je zegt: een 'serieuze', duidelijke instructievideo of juist een humoristiche video die grote kans heeft om viral te gaan.

Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact