Het belang van een vetgedrukte tekst (Video)

Het belang van een vetgedrukte tekst (Video)

Het belang van een vetgedrukte tekst is erop gericht dat bezoekers op een website daar eerder de aandacht op zullen richten. De meeste bezoekers van een website zullen niet meteen beginnen met het doornemen van de hele tekst, maar scannen als het ware de inhoud.

Een zin die vetgedrukt is, zal dan ook automatisch de aandacht trekken. Het is dan ook vaak een reden om de titel en de tussenkopjes te laten opvallen.

De bezoeker leest eerst de titel, vervolgens de kopjes en als de bezoeker denkt dat er geboden wordt waarnaar gezocht werd, dan kan alsnog de hele tekst worden doorgenomen.

Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen titel en tussenkopjes die haast als vanzelfsprekend vetgedrukt dienen te zijn en tussen woorden, waar in de tekst extra aandacht op wordt gevestigd.

Website bezoekers scannen teksten

Bezoekers scannen teksten en naast dat de titel en tussenkopjes gescand worden, kan de inhoud van de tekst naar voren worden gebracht door vetgedrukte tekst op te nemen in de alinea’s. Dat kan variëren van een woord tot een combinatie van woorden.

Hierdoor wordt bezoekers een extra mogelijkheid gegeven om meer te weten te komen over de inhoud naast dat de titel en tussenkopjes daar uiteraard al duidelijkheid over hebben gegeven.

Het komt erop neer dat het gebruiken van teksten die vetgedrukt zijn de aandacht trekken, maar niet direct dienen om de gehele inhoud kenbaar te maken. Het is wel belangrijk om met een aantrekkelijke titel en tussenkopjes te werken.

Een aantrekkelijke titel en originele tussenkopjes, zodat de nieuwsgierigheid gewekt wordt en de bezoeker besluit om de tekst te lezen.

In de titel en tussenkopjes dienen de vetgedrukte woorden uiteraard wel aan te sluiten bij de inhoud. Verwerk daarom het belangrijkste zoekwoord daarin en markeer het zoekwoord ook een keer in de tekst.

Een vetgedrukte tekst is van belang om de aandacht van de bezoeker te trekken, waarbij de aandacht op de feiten wordt gericht en de bezoeker direct kan zien of de inhoud die geboden wordt aansluit bij de zoektocht.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
M Mesman
Door

M Mesman

op 03 Dec 2016

Gaat dat ook op voor vetgedrukte zoekwoorden?

Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact