Wat is ideale lengte van webteksten? (video uitleg)

Wat is ideale lengte van webteksten? (video uitleg)

De ideale lengte van webteksten is afhankelijk van het doel en van de doelgroep die bereikt moet worden. Wat betreft de lengte van een artikel geldt geen standaard richtlijn, wel zijn er veel fabeltjes over.

Het draait bij het plaatsen van content namelijk allemaal om de waarde voor de bezoeker.

Een tekst met een lengte van honderd woorden in combinatie met bijvoorbeeld een afbeelding, infographic of video kan meer waarde bieden dan een lange lap tekst van duizend woorden.

Aangezien het bij Google vooral gaat om de waarde die er met de content voor bezoekers wordt gecreëerd, zal de lengte van de tekst niet altijd het enige element vormen waarop de waarde wordt gebaseerd. De lengte van een kwalitatieve tekst is echter wel belangrijk.

Meer links voor kwalitatieve content

Kwalitatieve content wordt vaak beloond met meer links, want bezoekers delen de informatie en verspreiden links als er interessante informatie wordt geboden. Dat is een element, waar Google rekening mee houdt.

Een lange tekst die veel waarde biedt aan bezoekers en als kwalitatieve content wordt aangemerkt door Google zal namelijk beter scoren in de resultaten van de zoekmachines.

Hier een onderzoek van SEOmoz die onderzocht of er een correlatie was tussen de lengte van een artikel en het aantal links.

De ideale lengte van webteksten is afhankelijk van het doel en van de doelgroep die bereikt moet worden. Korte en lange teksten kunnen wat dat betreft prima afgewisseld worden, waarbij video’s en afbeeldingen uiteraard onderdeel kunnen vormen van de content.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact