8 Google Plus marketing strategieën [infographic]

8 Google Plus marketing strategieën [infographic]

Google Plus marketing strategieën kunnen gebruikt worden om verschillende doelen te gebruiken, zoals hoger in de zoekmachine tevoorschijn komen, maar ook om in direct contact met je doelgroep te komen en te blijven.

Er is een infographic beschikbaar waarin in cirkels wordt aangegeven welke elementen belangrijk zijn om je doelen te bereiken met behulp van het belangrijke sociale netwerk.

Allereerst moet er natuurlijk een account worden aangemaakt om daadwerkelijk van het netwerk gebruik te kunnen maken.

De technieken die je kunt toepassen worden in de infographic in cirkels aangegeven en staan met elkaar in verbinding. In totaal zijn er acht cirkels die elk weer zijn opgebouwd met unieke technieken.

  • Account
  • Lokale seo
  • Cirkels
  • Berichten
  • Hangouts
  • Bloggen
  • Social search
  • Dashboard

De belangrijkste technieken op het gebied van Google Plus marketing uit de infographic zullen hieronder worden toegelicht.

Verbind je Plus profiel aan je blog

De eerste stap om resultaat te boeken door van het sociale netwerk gebruik te maken is het verbinden van je profiel met je blog.

Wie een foto op het profiel heeft geplaatst zal deze terug kunnen zien in de resultaten van de zoekmachine, waarbij de foto naast de link van de blogpost wordt afgebeeld.

Creëer een netwerk door van cirkels gebruik te maken

Cirkels of kringen kunnen gebruikt worden om binnen het sociale netwerk weer eigen netwerken te creëren.

Denk daarbij aan b2b cirkels en aan b2c kringen, maar ook aan kringen die lokaal gericht zijn.

Bied live video chat aan via Google hangouts

Een live video chat kan aangeboden worden via de Google hangouts en heeft als voordeel dat het professioneel overkomt.

Bovendien wordt de video op YouTube vertoond en opgenomen, wat vervolgens via een link in een mail naar je verzonden wordt. Je moet vervolgens zelf nog de video naar YouTube uploaden en de link op je site vermelden.

Maak gebruik van #hashtags

Maak gebruik van #hashtags, zodat berichten binnen het sociale netwerk Google Plus goed gevonden kunnen worden en bovendien ook in de zoekmachine Google resultaat opleveren.

Link naar je blog vanuit het sociale netwerk

Elke keer als er een nieuw blog verschijnt is het verstandig deze vanuit het sociale netwerk te linken en het bericht openbaar te maken.

Het blog is dan niet alleen meer vindbaar in het sociale netwerk, maar ook daarbuiten in de zoekresultaten te vinden.

Maak gebruik van Direct Connect

Direct Connect is een van de krachtige instrumenten van het sociale netwerk.

Door de speciale code te plaatsen tussen de head tags van het bericht, kunnen gebruikers je direct toevoegen tot hun Google Plus cirkels via de zoekresultaten.

Bovenstaande technieken kunnen als Google Plus marketing strategieën toegepast worden om beter vindbaar te worden in het netwerk en in de zoekmachine, maar ook om in contact te blijven met anderen en een nieuwe doelgroep te bereiken.

Google plus marketing strategieen infographic

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact