SEO strategie in 7 stappen [infographic]

SEO strategie in 7 stappen [infographic]

Een SEO strategie is een van de belangrijkste onderdelen van een zoekmachine optimalisatie traject.

Het spreekwoord “een goed begin is het halve werk” geld ook absoluut voor SEO.

Een website optimaliseren zonder een goede SEO strategie is vragen om problemen. Om je op weg te helpen met jouw strategie heeft Gobeyondseo.com een mooie infographic gemaakt met een 7-stappenplan naar een goed vindbare website in 2013.

Ga van start met een doel voor ogen

Het is belangrijk om van start te gaan met een bepaald doel voor ogen, zoals het bereiken van een hoge positie in de zoekresultaten van Google. De eerste stap die gezet kan worden is het ontwikkelen van een dynamische WordPress website.

Op de website moet waardevolle inhoud worden geboden, want de waarde voor bezoekers speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de beoordeling van Google. Wissel tekst af met afbeeldingen, video´s en infographics.

Zoekwoord onderzoek

Zoekwoord onderzoek is van belang om te weten welke woorden of combinatie van zoekwoorden worden gebruikt bij het geven van een zoekopdracht in de zoekmachine.

Het is zeker aan te raden om daarbij ook de long tail zoekwoorden te onderzoeken en te gebruiken om daarmee de concurrentie voor te zijn.

Zorg er voor dat de website als een autoriteit kan worden beschouwd rondom een zoekwoord, waarbij er voor long tail zoekwoorden uiteraard aparte webpagina´s kunnen worden aangemaakt.

On-page optimalisatie

Elke webpagina van een website moet geoptimaliseerd worden. Gebruik sterke unieke title tags voor elke webpagina en bedenk ook overtuigende meta descriptions.

De tekst en afbeeldingen of video´s op de site dienen eveneens geoptimaliseerd te worden met het gebruik van headers voor teksten en alt tags en beschrijvingen voor afbeeldingen.

Waardevolle content voor bezoekers

Waardevolle content voor bezoekers bestaat niet alleen maar meer uit tekst, maar ook uit video´s, afbeeldingen en infographics.

Het eenmalig plaatsen van content is niet voldoende, want de site moet regelmatig verse content bieden om bezoekers weer terug te laten keren.

Verspreid de inhoud

Het verspreiden van de inhoud is een van de belangrijke stappen in de SEO strategie, waarbij diverse kanalen ingezet kunnen worden. Social media zoals Facebook, Pinterest, Twitter en Google+ zijn wat dat betreft het meest ideaal om de inhoud van de site te verspreiden.

Bouw een band op met de doelgroep

Het opbouwen van een band met de doelgroep is belangrijk, zodat klanten steeds weer terug zullen komen en de website als een autoriteit gaan zien.

Geef bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief, zodat zij op de hoogte kunnen blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Zorg voor een natuurlijke linkopbouw

Natuurlijke links worden het meest gewaardeerd door Google, waarbij bezoekers zelf de link van een website delen en verspreiden.

Door de eerste zes stappen te volgen is de kans groot dat er natuurlijke links ontstaan. Er zijn echter ook andere manieren om links te realiseren, bijvoorbeeld door regelmatig als gastblogger op te treden.

De SEO strategie in zeven stappen is een perfect begin voor de zoekmachine optimalisatie, maar zeker niet het einde. Na afloop van de zeven stappen kunnen de resultaten gemeten worden en begint het hele proces weer van opnieuw.

SEO Strategie Infographic

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact