Breadcrumbs als onderdeel van SEO?
in SEO

Breadcrumbs als onderdeel van SEO?

Het gebruik van breadcrumbs op je website is niet alleen goed voor zoekmachine optimalisatie maar ook voor andere zaken. Zoals je ziet gebruiken wij ook breadcrumbs op de hele website.

Breadcrumbs voorzien je website of blog van een broodkruimelspoor van de homepage naar de dieper gelegen pagina’s op je website. Hieronder een voorbeeld van het artikel over SEO en de kloof tussen weten en doen.

breadcrumbs goed voor SEO

Het breadcrumbs principe heeft geleid tot vele discussies onder SEO specialisten. De discussies gaan vaak over het feit of het nu wel of geen positieve invloed heeft op zoekmachine optimalisatie.

Mijn ideeën over breadcrumbs

In mijn ogen hebben breadcrumbs wel degelijk positieve invloed op rankings in de zoekmachines. En wel om de volgende redenen:

Versterken de interne link structuur en laten waarde vloeien

Breadcrumbs versterken de interne link structuur van een website. Doordat op de meeste pagina´s een broodkruimelspoor staat, worden er veel extra interne links gecreëerd met de juiste keywords.

breadcrumbs link structuurDaardoor breidt je het interne link netwerk uit en vloeit de totale waarde van je website beter door in de wat dieper gelegen pagina´s.

Bij veel websites is de homepage vele malen sterker dan de dieper gelegen pagina’s. Dieper gelegen pagina´s richten zich vaak op zogenaamde long tail keywords, vaak bestaan deze uit drie of meer zoekwoorden.

Tip: Ga nooit dieper dan 3 lagen. Daar bedoel ik mee Homepage, subpagina en sub-subpagina.

Door het toepassen van de breadcrumbs wordt deze waarde beter verdeeld over alle pagina’s.

Gebruiksvriendelijker voor bezoekers

Breadcrumbs verhogen de gebruiksvriendelijkheid van een website op meerdere manieren. Ze geven de bezoeker een beter inzicht in de website structuur en waar ze zich op dat moment bevinden.

Naast de reeds bestaande interne links in de content wordt er een extra navigatie mogelijkheid geboden voor bezoekers. Bezoekers zullen minder snel de website verlaten dan voorheen.

Hoe zet ik breadcrumbs op mijn website?

Op deze website gebruiken we de breadcrumbs wordpress plugin van Yoast. Deze plugin werkt echt super en alles is geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Joomla heeft ook een extensie om een dergelijk broodkruimelspoor te maken.

Wilt u meer informatie over deze wordpress plugins? Neem dan contact op met de specialisten van ons SEO bureau.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact