48 SEO reviews in 4 dagen. Pfff...
arrow_drop_up arrow_drop_down
9 juni 2015 
in SEO

48 SEO reviews in 4 dagen. Pfff...

In mijn vorige blogpost vroeg ik jullie om mij je website te laten reviewen op gebied van SEO en conversie. Ik kreeg maar liefst 29 aanvragen.

Dit had ik nooit verwacht. Het is een beetje uit de hand gelopen ;-)

Ik heb me 2 dagen opgesloten in mijn kantoor en ben alle websites en webwinkels gaan reviewen. Het was leuk, druk maar vooral heel leerzaam. Ook al zie ik vaak dezelfde SEO fouten terug komen. Zie dit blog over de meest voorkomende SEO missers.

TIP: kijk ook eens naar de andere SEO reviews (super leerzaam)

In ruim 7 jaar dat ik met zoekmachine optimalisatie bezig ben heb ik nog nooit zoveel website reviews gedaan in zon korte tijd.

Dit was de 1e ronde SEO reviews (juni 2015).

Inmiddels hebben we ook een 2e ronde gedaan (oktober 2015). We kregen maar liefst 83 SEO check verzoeken. Ik heb m’n best gedaan om zoveel mogelijk websites en webwinkels te reviewen.

Nou, ik ga je niet langer in spanning houden. Hieronder vind je de SEO reviews van beide rondes. Omdat het er zoveel zijn heb ik hieronder een snelmenu voor je aangemaakt.

Ik zou het bijzonder waarderen als je hieronder een bedankje achter laat en/of een berichtje op social media plaatst.

SEO reviews oktober 2015

SEO reviews juni 2015

TM Contact

Mode Castelijn

EHB Administratie

Barrio Life

TrendyWoman

PCdokter aanhuis Rijnmond

Sal4You

Linea Recta & Website4mama

E-smokerwinkel

Aquamasters

4×4 News

Itherapie

Grontmij

Beryl Personeel

Outdoor XL

Achterhoek Vakantie

Essies Joy

Elektrisch varen Accu

Culinair Centrum

Jullie eigen Trouwambtenaar

Witte Hond

Wada Consult

Watercooler Solutions

Les Pistes du Sud

Site Nine

Kuypers Stoffering

Hyporatio

Lacura

Esvo campingshop

Nutrimax

Anaspec

Creators videoproductie

Barokspiegel

Bylotte

Insight4u

Okeshop

Beardedcrook

Pelletkachelverkoop

Soetenblank

Le Grapilion

Rosalisa Villa

Newline

ExcelXL

Verkor

Entry vouwgordijnen

Brunklausshop

Daan Castelijn

Door

Daan Castelijn

op 9 June 2015

Super bedankt voor deze review! Hier kan ik weer verder mee! Hartstikke bedankt

Mark van Tuel
Linda van der Zande

Door

Linda van der Zande

op 9 June 2015

Hoi mark, Bedankt voor de review. Zeker punten waar we mee aan de slag kunnen. Ga ook nog even een kijkje nemen bij de reviews van de andere sites. Groeten, Linda

Mark van Tuel
Culinair Centrum

Door

Culinair Centrum

op 9 June 2015

Mark, dank je wel voor de tips! Ik waardeer het erg dat jij dit gedaan hebt. Ik ga er weer verder mee aan de slag. Ik ben op zoek naar een goede manier om mijn website responsive te laten maken en overweeg ook een nieuwere website met een modernere look. Misschien kom ik nog bij je terug in de zomer. groet en dank! Dorothe

Mark van Tuel
Jan Van Geel

Door

Jan Van Geel

op 9 June 2015

Bedankt voor de bespreking, Mark. De taalkeuzepagina verdwijnt binnenkort door een cookie dat de taalkeuze opslaat. De verouderde techniek en het mobiel-onvriendelijke zijn bekende problemen, maar een update zal afhangen van de kosten.

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 9 June 2015

Tegenwoordig kun je met Wordpress relatief eenvoudig en vrijwel gratis je website vernieuwen/updaten. Succes Jan!

Marco

Door

Marco

op 9 June 2015

Bedankt voor de review! Ik heb de link van het filmpje doorgezet naar onze SEO specialisten zodat er meteen naar gekeken kan worden!

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 9 June 2015

Graag gedaan Marco! Hou het wel een beetje in de gaten. Je webwinkel kan door dit soort grey hat SEO technieken schade oplopen en bezoekers mislopen. Het werkt vaak op korte termijn maar op langere termijn brengt het de nodige risico's met zich mee.

Andre Kuijt

Door

Andre Kuijt

op 9 June 2015

Mark, TOP! bedankt voor je review. De teksten ga ik zeker nog even goed bekijken en aanpassen. Het responsive design moet nog even wachten tot er meer geld verdient wordt met de shop. Ik weet hiervan maar de investering is op dit moment te hoog omdat ons huidige design niet makkelijk aan te passen is naar responsive moet er een nieuwe shop gebouwd worden. Die investering is nog niet mogelijk met de offertes die ik tot nu toe gehad heb. Mvg, Andre Kuijt AK Maritime Service Elektrischvaren-accu.nl

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 9 June 2015

Hoi Andre, tegenwoordig zijn er ook enkele webwinkel systemen voor een relatief laag bedrag per maand. Zo hoef je niet in een keer een grote investering te doen.

Esmée

Door

Esmée

op 9 June 2015

Mark, hartelijk dank voor de review. Ik ga maar eens aan de slag met het optimaliseren van de afbeeldingen op de site www.linearecta.nu. En ook de backlinks voor www.website4mama.nl heb ik nu op mijn to-do lijstje staan. Groet, Esmée

Mark van Tuel
Marc Pors

Door

Marc Pors

op 9 June 2015

Dank voor je review. Zal jouw adviezen proberen te verwerken. Met vriendelijke groet Marc

Mark van Tuel
Walter Joos

Door

Walter Joos

op 9 June 2015

Hey Mark, Bedankt voor de tips !! Groeten, Walter

Mark van Tuel
Nathan Veenstra

Door

Nathan Veenstra

op 30 July 2015

Ik zou graag nog een paar tips geven aan Walter. Ben zelf ook even gaan kijken op de website en kreeg als eerste een inschrijfformulier te zien, waardoor ik het gevoel kreeg dat de website niet online stond en later weer online zou komen. Pas toen ik verder scrolde, kwam ik op de homepage die Mark heeft behandeld. En op die homepage, wordt me eerlijk gezegd maar weinig duidelijk. Ik heb het gevoel dat je te veel verschillende dingen wilt doen. Anders gezegd: je websitebezoeker wil direct weten of hij bij jou vindt wat hij zoekt. En als ik heel snel kijk op jouw homepage, heb ik werkelijk geen idee wat je nu echt voor mij als klant kunt betekenen. Ik zie als eerste "Web admin Design Entertainment" en dat verwart me als eerste. Daaronder noem je zowel IT, CRM, marketing, amusement (?), productplacement en web. WOW. Vooral dat amusement verwart me, ik zie namelijk weinig verband met de rest. En aan de ene kant is het heel erg IT-gerelateerd (IT, CRM en web), aan de andere kant weer meer marketinggerelateerd. Lang verhaal kort: bied duidelijkheid. Zeker op je homepage. Je hoeft niet altijd direct te laten zien op welke manier je me helpt, als je me maar laat zien WAARMEE (op welk gebied) je me helpt.

Hendrik-Jan

Door

Hendrik-Jan

op 9 June 2015

Beste Mark, Bedankt voor de review, ik kan er wel wat mee. Ik had nog een vraag, ik heb op mijn site een call to action, om bouncerate tegen te gaan, ik zag dat jij dit weg klikte, is het beter om geen pop-up te gebruiken zoals poparchitect.com ? Verder had je het over de indeling van de voorpagina, dat dit nogal veel informatie is. Bestaan er modules voor drupal om dit mooi in blokken te krijgen, ik heb iets gelezen over masonry, maar ik weet niet of dit iets is. Groet, Pcdokteraanhuis-rijnmond.nl Hendrik-Jan

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 9 June 2015

Hoi Hendrik-Jan! Over pop-ups zijn de meningen verdeeld. Over het algemeen vinden bezoekers het irritant maar de conversie is vaak hoog ;-) Pop-ups verlagen nauwelijks de bouncerate. Je kunt beter zorgen dat bezoekers eenvoudiger door kunnen navigeren naar dieper gelegen pagina's. Persoonlijk ben ik niet bekend met Drupal dus daar kan ik je ook niet over adviseren. Er zal ongetwijfeld een oplossing voor zijn. Zorg ook voor meer witruimte tussen de blokken op je homepage.

Matthijs

Door

Matthijs

op 9 June 2015

Hey mark bedankt voor je review had ik niet verwacht dat er nog dingen beter konden. Het is altijd goed om andere mensen naar je shop te laten kijken. Gr

Mark van Tuel
Loes Fijma-Jurgens

Door

Loes Fijma-Jurgens

op 9 June 2015

Hoi Mark, Hartstikke bedankt voor je goede raad en ik ga er zeker iets mee doen, met je tips. Nee, je hebt me niet beledigd, ik ben blij dat een onafhankelijk iemand er iets over zegt. Loes

Mark van Tuel
Nina van der Hoeven

Door

Nina van der Hoeven

op 10 June 2015

Hoi Mark, Leuk om je website reviews te bekijken Mark! Een tip aan de website-eigenaren: Ga via de Google Keyword Planner na of er überhaupt wel gezocht wordt op termen die op de website gebruikt worden. Dit staat aan de basis van SEO. Ik zie namelijk meerdere websites voorbij komen waarvan ik zeker weet dat er op de zoektermen die nu gebruikt worden überhaupt niet of amper gezocht wordt. Je kan dan wel de website optimaliseren op deze zoektermen, maar dit gaat niet meer verkeer opleveren. Zonde! Of er worden te generieke termen gebruikt, waarop de concurrentie zeer hoog is. Lokale/kleine bedrijven kunnen zich beter focussen op long-tails, bijvoorbeeld gericht op een specifieke plaats of regio (mits hier op gezocht wordt). Hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Succes! Groet, Nina

Louise Smit

Door

Louise Smit

op 10 June 2015

Hoi Mark, wat een klus heb jij geklaard zeg! Top hoor! Bedankt voor het reviewen van de site die ik had ingestuurd, ik kan daar zeker iets mee en zal dit gaan overleggen met de eigenaar van de site! Nogmaals bedankt! Louise.

Mark van Tuel
Kim

Door

Kim

op 11 June 2015

Hoi Mark, Bedankt voor je review, top service! Ik ga proberen je adviezen door te voeren op mijn website. Groeten, Kim, Beryl Personeel.

Mark van Tuel
Karlien

Door

Karlien

op 16 October 2015

Bedankt voor je tips. De website is inderdaad 10 jaar geleden gemaakt. Hij ziet er niet meer uit zoals ik zou willen. Eind van dit jaar zit ik zonder webmaster (73jr). Weet jij een betaalbare of liefst gratis manier om dit zelf te doen? Kan dat bijvoorbeeld via Wordpress?

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 19 October 2015

Je kunt dit Wordpress doen. Het is relatief eenvoudig om op te zetten en kost niets. Succes!

Robert

Door

Robert

op 17 October 2015

Beste Mark, Hartelijk dank voor het reviewen van mijn site, met een aantal tips kan/ga ik direct aan de slag. Groeten Robert (Bearded Crook)

Mark van Tuel

Door

Mark van Tuel

op 19 October 2015

Goed om te horen Robert. Succes!

Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact
Cookie erbij?