Website aanmelden bij Google: binnen 1 minuut geregeld
in SEO

Website aanmelden bij Google: binnen 1 minuut geregeld

Je website aanmelden bij Google? Dit kan binnen 1 minuut. Je kunt online doorgeven dat Google je pagina’s moet doorzoeken, het zogeheten crawlen. Het is de eerste stap naar online vindbaarheid, omdat je laat blijken uit welke pagina’s je website bestaat.

Daarnaast kun je ‘Fetchen als Google’. Dit is een optie in de Google Search Console. Onder het kopje ‘crawlen’ vind je de optie ‘Fetchen als Google’. Je kunt daar je pagina laten fetchen en die vervolgens aanmelden. Je hebt er de mogelijkheid om maandelijks 500 specifieke URL’s te laten crawlen of maandelijks 10 URL’s en de bijbehorende rechtstreekse links te crawlen.

Volg de onderstaande stappen:

fetchen in Google Search Console

Vervolgens kom je bij de laatste stap

fetchen als Google indienen

Site aanmelden bij Google

Je kunt op deze manier snel je site aanmelden bij Google. Na het fetchen weet je meteen of er eventuele fouten op de pagina bestaan en hoe je die kunt oplossen. Het helpt je om problemen te achterhalen en er bovendien meteen achter te komen hoe Google de website ziet.

Google zal vervolgens de website indexeren, op basis van de URL’s die je aanmeldt. Voeg je nieuwe (SEO) pagina’s toe aan de website? Je kunt je website binnen 1 minuut aanmelden of er met de nieuwe URL’s voor zorgen dat je daar specifiek de aandacht van Google op kunt richten.

Website indexeren in Google

Wil je specifieke pagina’s of een complete website laten indexeren in Google? Maak dus gebruik van de ‘fetchen als Google’ functie in Google Search Console. Op die manier ga je eigenlijk aan de slag alsof je de zoekmachine bent.

Het aanmelden van je website of nieuwe pagina bij Google kost je maximaal 1 minuut van je tijd, waarmee je ervoor zorgt dat de URL in het vervolg netjes in de zoekresultaten naar voren zal komen. Wil je meer informatie over het indexeren van je website in Google? Neem dan gerust contact op met een van onze SEO specialisten.

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact