De 10 beste zoekmachine optimalisatie artikelen van 2013
in SEO

De 10 beste zoekmachine optimalisatie artikelen van 2013

Het nieuwe jaar is ingetreden en zoals altijd blikken we dan terug op het voorgaande jaar (2013). Dat willen we doen door 10 meest gelezen artikelen (de 10 van 2013) op Ompro.nl uit te lichten.

2013 is een bijzonder jaar geweest op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Er zijn een aantal belangrijke zaken veranderd, met name de invloed/signalen van sociale media op zoekmachine optimalisatie en het belang van Google Author rank.

Onderstaand de 10 meest gelezen artikelen op Ompro.nl. Mocht je de onderstaande artikelen nog niet gelezen hebben, dan raad ik je aan om dat alsnog te doen ;-)

Tip: In 2013 zijn er ook veel SEO video’s gemaakt deze kun je hier vinden of op ons Youtube kanaal (je mag je uiteraard ook abonneren)

5 redenen waarom jouw bedrijf Google plus zou moeten gebruiken (2363 views)

10 mei 2013 – Google Plus heeft in 2013 een gigantische opmars gemaakt. Google+ lijkt moeite te hebben om de Nederlandse markt te veroveren, vooralsnog winnen ze voornamelijk marktaandeel op de zakelijke markt.google plus voor je bedrijf

Gezien de ontwikkelingen en invloed van Google+ het afgelopen jaar, is het zeer aannemelijk dat het sociale netwerk zich verder zal ontwikkelen en uitbreiden.

Voor bedrijven is Google+ een zeer interessant social media netwerk en wanneer jouw bedrijf nog niet actief is op Google+ dan raden we je aan om dit z.s.m. te gaan doen.

Nog niet overtuigd?

Dit artikel schetst 5 redenen waarom je Google Plus bedrijfsmatig zou moeten gebruiken.

24 SEO tips – die er toe doen! (1747 views)

10 juni 2013 – Maar al te vaak zie ik websites met honderden SEO tips, maar welke tips werken nu echt? Met welke tips kun jij het winnen van jouw concurrentie?

Deze 24 SEO tips kunnen jouw website naar een hoger niveau tillen. In dit artikel wordt 90% van het vak zoekmachine optimalisatie uitgelegd. De SEO tips worden ondersteund met instructies, afbeeldingen en video’s.

Nog niet doorgenomen? Doe het dan nu ;-)

Zo schrijf je een artikel dat hoog in Google scoort! (1703 views)

25 februari 2013 – Een goed geoptimaliseerd artikel kan het verschil betekenen tussen een ranking in de top 5 van Google of de top 50.

Deze praktische SEO checklist zorgt ervoor dat je stap voor stap een artikel kunt optimaliseren, zodat deze een grote kans heeft om hoog in Google te scoren.

Zoekwoordplanner als opvolger van de Google keyword tool (1686 views)

31 augustus 2013 – In 2013 is de vertrouwde Google Keywordtool vervangen door de zogenaamde Zoekwoordplanner. De Google Zoekwoordplanner is
een combinatie van het hulpprogramma voor zoekwoorden en de functies van de reeds bestaande verkeersschatter.

Wil je weten wat er veranderd is en hoe de nieuwe Zoekwoordplanner werkt? (+video instructies)

3 Redenen waarom je bedrijf social media zou moeten gebruiken (1673 views)social media

10 mei 2013 – Social media was hot in 2012 en zo ook in 2013. Nog steeds lijken veel bedrijven niet overtuigd van de toegevoegde waarde van social media.

Ben jij nog niet overtuigd? Lees dan de 3 redenen waarom je social media bedrijfsmatig zou moeten gebruiken.

Longtail zoekwoorden: de meest onderschatte content marketing strategie (1428 views)

1 maart 2013 – Wil jij snel en hoog scoren in de zoekmachines? Focus je dan op de zogenaamde longtail zoekwoorden. De longtail zoekwoorden strategie is de meest onderschatte content marketing strategie.

Dit artikel legt uit wat een longtail zoekwoord is en hoe je sneller, meer bezoekers naar je website kunt krijgen met deze strategie!

Lokale zoekmachine optimalisatie – Local SEO (1344 views)

19 juni 2013 – Lokale zoekmachine optimalisatie is zeer hot. Google wordt steeds vollediger en beter in het vertonen van gerelateerde zoekresultaten zo ook lokale zoekresultaten.

Om met je bedrijf lokaal gevonden te worden dien je een aantal stappen te doorlopen. Het artikel over Lokale SEO legt je stap voor stap (+ instructie video) uit hoe je jouw website regionaal vindbaar kunt maken.

Google Author rank (1337 views)

27 november 2013 – Google Author rank (Vertaald: Google Auteurschap) is misschien wel de meest belangrijke ontwikkeling op gebied van zoekmachine optimalisatie in 2013.Google author rank

Voorheen werd de ranking van een artikel bepaald door de autoriteit/reputatie van de website, tegenwoordig gaat de autoriteit van de auteur meer en meer meewegen.

Een auteur met een goede reputatie kan met een goed artikel sneller hoog scoren in Google dan een auteur met een slechte reputatie, vrij logisch toch? ;-)

Wil je meer weten over Google Author rank en het auteurschap? Neem dan even een kijkje…

Hoe zet ik social media knoppen op mijn website (1327 views)

27 juni 2013 – Zoals al eerder vermeld wordt social media groter en groter, zo willen ook eigenaren van websites meedoen en social media buttons plaatsen.

Dit artikel beschrijft hoe je social media knoppen (buttons) op je website kunt plaatsen.

10 SEO tips voor webwinkels en webshops (1256 views)

2 juli 2013 – Het aantal webwinkels en webshops nemen ieder jaar toe. Veel webshop eigenaren starten met een webshop en beseffen al snel dat (gratis) bezoekers cruciaal zijn voor het slagen van de webshop.

Dit artikel geeft je 10 SEO tips specifiek voor webwinkels. Dus run jij een website of ken je iemand die er een runt, schroom niet en breng ze op de hoogte van deze tips!

Over de schrijver
Mark van Tuel is SEO specialist en eigenaar van Ompro.nl. Ompro helpt bedrijven en organisaties bij de online positionering in de organische zoekresultaten. Mark is een klassieke autodidact en deelt zijn kennis en experimenten via zijn blog.
Reactie plaatsen

Contact met een Ompro specialist

Online marketing specialist contact