Hoe zet ik social media knoppen op mijn website?

Hoe zet ik social media knoppen op mijn website?

Ik zie vaak de vraag: hoe ik krijg social media knoppen op mijn website? Men vraagt dan vaak hoe ze een Facebook vind ik leuk knop, Twitter knop of Google plus (+1) knop op hun website krijgen?

Het plaatsen van de social media buttons op je website is eenvoudig, waarbij in veel gevallen gebruik gemaakt kan worden van Wordpress Plugins of van Addthis.

Op deze website gebruiken we de Social media widget Wordpress plugin, zie hieronder.

[socialbuttons]

Facebook vind ik leuk knop op je website

Plaats een Facebook vind ik leuk button op je website om bezoekers je informatie via social media te laten delen en zo een groot publiek te bereiken.

Om in een WordPress site de Facebook like knop te plaatsen, kun je gebruikmaken van verschillende plugins die je kunt downloaden.

Het is ook mogelijk om zelf de code voor de vind ik leuk button op je site op te halen via Facebook developers. Daar kies je dan voor de like button en heb je ook de optie om profielen van je vrienden te laten zien op je site.

Wil je nog meer bezoekers via Facebook krijgen dan hier nog 8 Facebook strategieën.

Hoe zet je een Twitter knop op je website?

Het plaatsen van een Twitter knop op je website is eveneens eenvoudig. Er zijn volledige aanpasbare plugins beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld zelf de plaats bepalen waar de knop op de wegpagina moet komen, zoals onderaan, bovenaan, links of rechts. Ook kun je een onderscheid maken op welke pagina’s de knop moet komen, zoals alleen op pages of posts of op alle webpagina’s.

Wil je alléén een Twitter button dan kun je die aanmaken via Twitter developers. Kijk ook eens naar de infographic met 8 Twitter strategieën.

Hoe zet ik een Google Plus (+1) knop op mijn website?

Het is wederom eenvoudig om een Google Plus (+1) knop op je website te zetten. Wanneer je meerdere social media knoppen op je website wil plaatsen raden we aan om dezelfde plugin te gebruiken als wij. Wil je alléén een Google plus button dan kun je deze aanmaken via Google+ developers. (incl. instructies)

Heb je nog geen idee hoe je Google+ kan inzetten om een grotere doel groep te bereiken dan hebben we nog een aan Google+ strategieën

De totaaloplossing

Bij veel Wordpress plugins is het mogelijk om meerdere soorten social media knoppen op je website te zetten. Je kan vrij eenvoudig selecteren welke knoppen je wilt en daarmee ook de plaats van de buttons op je website. Kortom met het installeren van één Wordpress Plugin kun je vrijwel alle mogelijk social media buttons plaatsen op je website.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ze hieronder stellen!
Nordy
Door

Nordy

op 26 Sep 2013

Hey Mark, wat gebruik jij om de social media knoppen er onder te zetten. Heb er nu hel wat getest maar zijn allemaal niet zo netjes voor wordpress. Die van jouw staan er netjes bij, zijn dat de codes van de social zelf over wat anders.Groeten Nordy

Mark van Tuel
Door

Mark van Tuel

op 01 Oct 2013

He Nordy, wij hebben voor de social media knoppen een eigen plugin laten ontwikkelen, dus ik kan je er ook geen aanraden... Succes!

Reactie plaatsen