Facebook koppelen aan Twitter?

Facebook koppelen aan Twitter?

Facebook koppelen aan Twitter wordt niet aangeraden, omdat elk sociaal netwerk een eigen kracht heeft en op een andere manier moet worden ingezet om je doelen te bereiken.

Elk van de sociale netwerken heeft behoefte aan unieke updates die specifiek voor dat kanaal bestemd zijn.

Bij het plaatsen van tweets zullen updates chronologisch worden weergegeven en dat is bij het plaatsen van berichten op Facebook niet het geval. Daar speelt de EdgeRank namelijk een belangrijke rol.

Updates op sociale netwerken hebben als doel om interactie te bewerkstelligen, waarbij berichten een like krijgen en gedeeld worden en op Twitter worden geretweet.

Berichten die van het ene kanaal naar het andere kanaal automatisch worden door geplaatst, zullen wat dat betreft op het doorgeplaatste netwerk tot minder interactie leiden.

Facebook is een ander type social media dan Twitter en uit elke van deze kanalen moet het beste gehaald worden, zodat elk netwerk op een unieke manier moet worden ingezet om je doel te bereiken.

Waar zit je doelgroep?

Nog een reden waarom je Facebook niet moet koppelen aan Twitter is omwille van je doelgroep. Niet alle fans op Facebook zijn ook actief op Twitter en bij deze doelgroep kunnen alle retweets en replies wel eens tot ergernis leiden.

Het gebruik van social media gaat vooral om het bereiken van je doelgroep en met hen in contact te blijven. Het is dan ook niet de bedoeling om hen te overspoelen met berichten die op een van de kanalen wordt geplaatst en vervolgens weer worden doorgeplaatst.

Overdaad schaadt in dat geval, want meerdere tweets per dag is geen enkel probleem, maar wel als deze ook constant worden doorgevoerd op het andere social mediakanaal.

Facebook koppelen aan Twitter is kort samengevat niet aan te raden, omdat het kan leiden tot minder interactie, ergernis bij de doelroep en tot een overdaad van berichten.
Reactie plaatsen