Facebook groep aanmaken in enkele minuten

Facebook groep aanmaken in enkele minuten

Ontdek hier hoe je een Facebook groep kunt aanmaken in enkele minuten en profiteer van de voordelen die het te bieden heeft.

Zelf zul je vast ook al lid zijn van een Facebook groep. Je hebt de mogelijkheid om in de groep of community informatie, ervaringen en je mening te delen met anderen over hetzelfde onderwerp.

Tegenwoordig is het betrekkelijk eenvoudig om zelf een Facebook groep op te richten, niet te verwarren met een Facebook (bedrijfs)pagina.

Waarom een Facebook groep?

Je kunt een Facebook groep aanmaken voor diverse doeleinden, zowel privé als zakelijk. Privé zou je bijvoorbeeld een groep aanmaken met je familie, vrienden of met je sportteam. Zakelijk kun je bijvoorbeeld een groep oprichten met je onderlinge collega's of met een bepaalde klantengroep. Het is ook mogelijk om met (potentiële) klanten in je webwinkel te communiceren via een groep.

Mocht je een FB groep willen gebruiken met een aantal personen maar wil je niet dat de inhoud openbaar is dan kun je kiezen voor een zogenaamde besloten Facebook groep. De personen die willen deelnemen aan deze groep moeten zich aanmelden en kunnen dan na goedkeuring worden geaccepteerd.

Facebook groep aanmakenWanneer je in de groep op zoek bent naar een gesprek of onderwerp dan is het tevens mogelijk om gebruik te maken van de zoekoptie. Door zoekwoorden in te voeren kun je gesprekken en/of onderwerpen eenvoudig terugvinden.

1. Log in bij Facebook

De eerste stap is het inloggen in Facebook, waarna je op de startpagina in de linker kolom klikt op ‘Groep maken’ onder het kopje "Groepen". In het venster kan vervolgens de naam van de groep worden ingevuld.

Daarna voer je de leden van de groep in. Typ bijvoorbeeld de letter a in en al je vrienden op Facebook die een voornaam of achternaam hebben die met een a begint verschijnen in beeld.

Je kunt je vrienden vervolgens aanklikken om hen aan de lijst van de groep toe te voegen. Klik je op de knop ‘Maken’ dan kun je alle geselecteerde Facebook vrienden lid laten worden.

2. Kies een status voor de groep

Je hebt zelf de mogelijkheid om een status voor de groep in te stellen. Er worden drie opties geboden, namelijk Open, Besloten of Geheim. Standaard staat de status op Besloten.

nieuwe groep aanmaken besloten of openbaarDat houdt in dat de inhoud alleen door groepsleden kan worden bekeken, maar dat de groep en leden wel openbaar te zien zijn. Wijzig je de status in Open dan heeft iedereen de mogelijkheid om de Facebook groep te zien en kan daar ook lid van worden.

Alle content is voor iedereen zichtbaar en de groep verschijnt bovendien in zoekmachine resultaten.

Kies je voor de status Geheim, dan zal de groep niet in de zoekopdrachten te zien zijn.

Wie geen lid is, weet dus niet van het bestaan van de groep, want de naam van de groep verschijnt bijvoorbeeld ook niet op het profiel van een groepslid.

3. Bewerken en instellingen wijzigen

Na het aanmaken van de groep kun je via het Nieuwsoverzicht op de groepsnaam klikken en voor de optie ‘bewerken’ kiezen. Je kunt vervolgens algemene gegevens invoeren en een profielfoto uploaden.

Wil je instellingen wijzigingen dan kan dat via de knop ‘Instellingen te wijzigen’. Daar kun je veranderen hoe je wilt dat de berichtgeving plaatsvindt.

Als je met je Facebook groep een zo groot mogelijk bereikt wilt hebben, dan is het verstandig om daar bij de keuze voor de status rekening mee te houden.

Met een groep heb je weer een nieuw kanaal om je website onder de aandacht te brengen en een nieuwe doelgroep te interesseren.

Heb jij nog andere ideeën waarvoor je een Facebook groep zou oprichten? Deel deze dan hieronder.....
els
Door

els

op 26 Jan 2014

Hoe pas ik de profielfoto van een groep aan?

Reactie plaatsen