10 social media tips

10 social media tips

10 social media tips vormen de basis voor een succesvolle campagne en strategie, waarbij je doelgroep op een efficiënte manier wordt bereikt en je naamsbekendheid wordt vergroot.

1. Wees consequent in de profilering

Bij het gebruik van meerdere sociale netwerken is het van belang dat de profilering bij Facebook bijvoorbeeld gelijk is aan het profiel op Google Plus en Twitter. Een afwijkend profiel op de verschillende kanalen schept namelijk niet direct vertrouwen.

2. Eerst luisteren en dan de dialoog aangaan

Weet wat er leeft en meng je dan pas in een discussie. Luister dus eerst naar anderen om te weten wat er speelt, zodat je echt een inhoudelijke reactie kunt geven en de dialoog kunt aangaan.

3. Bied relevante content

Overspoel de sociale kanalen niet met niet interessante content en nietszeggende informatie. Bied relevante en interessante content en wissel tekst bijvoorbeeld af met video’s, afbeeldingen en infographics.

4. Plaats korte berichten

Lange lappen teksten zijn minder geschikt om in te zetten voor sociale netwerken en zullen minder snel gelezen worden. Wees dan ook kort en krachtig in de boodschap die je wilt geven.

5. Accepteer ook kritische meningen

Social media biedt de gelegenheid aan klanten om hun mening te uiten en er kunnen ook kritische berichten worden geplaatst. Reageer ook op negatieve berichten, zodat de doelgroep ziet dat het probleem serieus genomen wordt.

6. Stimuleer interactie

Als je graag wilt dat mensen op je berichten reageren, is het van belang om interactie te stimuleren. Stel bijvoorbeeld eens een vraag of zet een poll op, waar mensen hun voorkeur op kunnen aangeven.

7. Deel zelf interessante berichten

Het is ook belangrijk om zelf interessante berichten te delen op de verschillende sociale mediakanalen. Daarbij kun je eventueel zelf een extra mening toevoegen of het bericht met een eigen tekst inleiden.

8. Call to action

Wil je na het plaatsen van een bericht dat anderen op basis daarvan actie ondernemen, zorg dan dat je een call to action opneemt.

9. Social media buttons

Social media buttons kunnen op je website geplaatst worden, zodat bezoekers op een snelle en effectieve manier interessante informatie kunnen liken, retweeten of delen met anderen.

10. Blijf actief

Het is belangrijk om actief te blijven en op regelmatige basis aandacht te besteden aan sociale mediakanalen. Plan dus tijd in om ermee bezig te gaan en houd je vast aan de strategie.

Bovenstaande 10 social media tips zorgen voor een succesvol gebruik van de verschillende sociale netwerken en vergroten je naamsbekendheid.
Reactie plaatsen