Facebook bedrijfspagina – Zo maak je er één!

Facebook bedrijfspagina – Zo maak je er één!

Een Facebook bedrijfspagina is een uitstekend instrument om je website te promoten en producten, diensten en acties onder een breed publiek te verspreiden. Volg het eenvoudige stappenplan, waarbij je in slechts vier stappen een bedrijfspagina creëert.

Om het stappenplan te volgen dien je wel al over een persoonlijk account bij Facebook te beschikken, anders dien je eerst een account aan te maken.

 1. Log in met je persoonlijke account

Als je bent ingelogd op je account, dan klik je rechtsboven op startpagina en zie je in een kolom aan de linkerzijde een aantal opties vermeld, waaronder de categorie Pagina’s.

Vervolgens klik je op ‘Een pagina maken’.

Je krijgt dan een aantal mogelijkheden te zien, zoals bedrijf, merk of product en kunt daar de keuze maken door op het vakje ‘Bedrijf, organisatie of instelling’ te klikken.

Als je voor een specifiek product een bedrijfspagina wilt maken, kun je uiteraard die optie aanklikken.

Welke keuze je ook maakt, je krijgt een aantal categorieën voorgeschoteld waar je één uit moet selecteren die bij je bedrijf of product aansluit. Ook dien je nu de naam van je bedrijf of product te vermelden en akkoord te gaan met de voorwaarden.

2. Foto uploaden

Nadat je de eerste stap hebt gevolgd, kun je een foto uploaden en algemene informatie op de Facebook bedrijfspagina invoeren. Vervolgens dien je een Facebook webadres aan te maken.

3. Virtuele rondleiding

Je krijgt na stap twee te hebben afgerond de optie voor het volgen van een korte virtuele rondleiding om alle mogelijkheden te bekijken en kunt de pagina van zoveel mogelijk informatie voorzien

4. Nodig mensen uit om je bedrijfspagina te liken

Na het volgen van de eerste drie stappen beschik je over een bedrijfspagina, maar dan is het natuurlijk nog zaak om deze onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

Nodig daarom iedereen uit, zoals collega’s, vrienden of familie om je pagina te liken.

Als je eenmaal een Facebook bedrijfspagina hebt aangemaakt, is het wel raadzaam om regelmatig nieuws of acties toe te voegen, zodat je optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden om meer bezoekers naar je website te krijgen.
Reactie plaatsen