Backlinks van directories

Backlinks van directories

Vroeger waren backlinks van directories voldoende om hoog in Google te komen. Tegenwoordig hecht Google nog maar weinig waarde aan directory links omdat ze beter in staat zijn om de waarde van een backlink te bepalen.

In het vak zoekmachine optimalisatie draait het tegenwoordig om kwaliteit niet om kwantiteit.

Een directory bestaat vaak uit een pagina's vol met links en deze waren onderverdeeld in categorieën.  Een goed voorbeeld van een Nederlandse directory is Startpagina.nl.

In de jaren '80 en '90 waren directories een van de manieren om website te zoeken op het internet. Na de intrede van de zoekmachines werd het voor de gebruikers van internet eenvoudiger om online websites te vinden, die aansloten op het zoekgedrag.

In de periode dat de directory sites volop aanwezig waren en zelfs na de intrede van de zoekmachines, was het voor zoekmachine optimalisatie belangrijk om zoveel mogelijk backlinks van directories te verkrijgen.

Tegenwoordig is dat achterhaald omdat Google nauwelijks waarde toekent aan directories.

Links plaatsen op directory sites

Het plaatsen van links op directory sites is voor de zoekmachine optimalisatie dan wel niet meer interessant, er kan echter wel op een andere manier van geprofiteerd worden.

Er zijn nog altijd mensen die van de directory sites over specifieke of diverse onderwerpen gebruikmaken.

Het plaatsen van links in directories heeft het voordeel dat bezoekers op je site terecht te komen.

Het is bovendien heel eenvoudig om links te plaatsen, want veel directory sites nemen makkelijk links aan en anders wordt de link eventueel eerst nog beoordeeld door de webmaster van de directory.

Het plaatsen van links in directories kan je meer verkeer naar je website opleveren, maar heeft nauwelijks invloed op je website.

Je kunt je aandacht bij linkbuilding dan ook beter richten op het creëren van natuurlijke links door je bezoekers interessante informatie te bieden.

Ook actief zijn op social media als Facebook en Google Plus is aan te raden net als dat je actief kunt zijn op fora en bijvoorbeeld als gastblogger probeert om meer links naar je website te krijgen. Dat is in alle opzichten effectiever dan backlinks van directories te verkrijgen.
Bartje Meijer
Door

Bartje Meijer

op 14 Feb 2017

Ik zeg: beide dingen doen. Er zijn directories met een hoge PR/DA die wel degelijk bijdragen aan een betere positie in de zoekresultaten.

Reactie plaatsen