Gastbloggen: de meest onderschatte link building methode

Gastbloggen: de meest onderschatte link building methode

Gastbloggen is een van de linkbuilding methodes die nog altijd onderschat wordt. Dat is jammer, want waardevolle links zijn erg belangrijk en zeker als deze op een natuurlijke manier tot stand zijn gekomen.

Linkbuilding is tijdrovend, maar levert wel succes op als je bijvoorbeeld gaat gastbloggen en daarvoor verschillende kanalen gebruikt, zoals relevante blogs en nieuwskanalen.

Goede redenen om te gastbloggen

Linkbuilding is een uitstekende reden om te gaan gastbloggen, maar het levert je meteen nog meer voordelen op.

Door middel van het schrijven van een gastblog wordt de informatie ook door andere bezoekers gelezen, die op de link kunnen klikken en anders misschien nooit op je website waren gekomen.

Een andere reden is dat je een blog schrijft met verstand van zaken. Als je dat regelmatig doet, wordt je op den duur als een autoriteit gezien met betrekking tot het onderwerp.

Bij gastbloggen is het de intentie dat je waardevolle content creëert om lezer daadwerkelijk te helpen en te hopen dat mensen dit waarderen met een backlink.

Dat heeft een andere insteek dan het schrijven van een gastblog met als enige doel inkomende links te krijgen. Linkbuilding is tegenwoordig een kwestie van links verdienen en niet meer een zaak van eenvoudig linkjes plaatsen.

Nog een goede reden om voor een andere blog te schrijven is dat je vaak direct meer bezoekers op je website krijgt. Die bezoekers kunnen ook weer terugkerende bezoekers worden en zo biedt het gastbloggen je vele voordelen.

Hoe begin je?

Als je begint met gastbloggen dan kun je op zoek gaan naar geschikte blogs. Daarbij kun je de aandacht richten op blogs die relevant zijn voor jouw website.

Zoek dus naar blogs die over hetzelfde onderwerp gaan en stel voor om een gastblog te schrijven. Natuurlijk wel met de mogelijkheid om een link naar je website op te nemen.

Naast dat je blog kunt schrijven op een andere site die over hetzelfde onderwerp als jouw website gaat, kun je ook kijken naar blogs die meer indirect een relatie hebben met het onderwerp.

Het is dan aan jou om in je blog een directe link te leggen naar je diensten of producten.

Het zoeken van geschikte blogs of om als gast voor te schrijven doe je bijvoorbeeld via een zoekmachine op het woord ´blog ´in combinatie met het onderwerp van je website.

Je kunt ook op diverse fora een aanbod plaatsen om een gastblog te schrijven of dat via social media onder de aandacht te brengen.

De zoekmachines waarderen links, die op een natuurlijke wijze van linkbuilding tot stand zijn gekomen, zoals door gastbloggen. Maak daar gebruik van, want het levert je alleen maar voordelen op.
Reactie plaatsen