Zoekmachine vriendelijke URL

Een van de kenmerken van een zoekmachine vriendelijke url is dat er een korte beschrijving gegeven wordt van de inhoud van de webpagina. Dat kan voor een webpagina bijvoorbeeld de titel zijn van een artikel. Met betrekking tot de url van de homepage van een website kan weer aansluiting worden gezocht bij het belangrijkste zoekwoord.

Zoekwoord in url domeinnaam

Het is zeker aan te raden om bij het opstarten van een website en het vastleggen van een domeinnaam het belangrijkste zoekwoord of zoekwoorden in de url op te nemen. Een zoekmachine vriendelijke url van de homepage is van belang voor de zoekmachine optimalisatie.

Het opnemen van de titel van een pagina wordt zoals gezegd eveneens aangeraden. Dat is een vorm van onpage optimalisatie, waarbij de robots van Google van de juiste informatie worden voorzien. Dat maakt het weer voor de robots weer mogelijk om de webpagina op een efficiƫnte manier te indexeren en op te nemen in de zoekresultaten van Google.

Vriendelijk voor bezoekers

Een zoekmachine vriendelijk url is niet alleen vriendelijk voor de zoekmachine, maar ook voor de bezoekers van een website. Aan een duidelijke url van een webpagina kan namelijk al heel snel worden opgemaakt waar de inhoud van de pagina betrekking op heeft.

Door elke webpagina van een duidelijke url te voorzien is dat de beste manier om duidelijkheid te bieden aan zowel de zoekmachine als bezoekers. Niet leesbare urls met cijfers, andere tekens en afkortingen geven bijvoorbeeld geen indruk van de inhoud van een webpagina en dat is wel het geval als de titel van de webpagina in de url is opgenomen.
Reactie plaatsen