Anker tekst

De anker tekst heeft betrekking op een woord of combinatie van woorden die interne of externe links vormen. Anchor text is de Engelse benaming die wordt toegepast. Bij anker links is het van belang om zoekwoorden te gebruiken die betrekking hebben op de inhoud waarnaar verwezen wordt.

Eventueel kan er bij een verwijzing naar een andere website of andere pagina binnen de eigen website een title tag worden toegevoegd. Daarmee wordt een tekstvakje met daarin een korte toelichting opgelicht op het moment dat een bezoeker met de muis over de link beweegt.

Anchor tekst op de juiste manier gebruiken

Bij onpage optimalisatie is het belangrijk om de anker tekst op een goede manier te gebruiken. Dat kan aan de hand van het toepassen van een combinatie van de juiste zoekwoorden. De zoekmachine beoordeelt externe links namelijk onder meer op basis van de zoekwoorden die gebruikt worden voor een verwijzing naar een andere webpagina.

Link building is belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie, maar ook de wijze waarop dat uitgevoerd wordt is van belang. Google hecht een grote waarde aan externe links en kent daar nog meer waarde aan toe als een goede anchor tekst is toegepast.

Optimalisatie met combinatie van zoekwoorden

Anker links kunnen het beste een combinatie van woorden bevatten. Dat heeft meerdere redenen. In de eerste plaats zal de zoekmachine bijvoorbeeld twee of drie zoekwoorden herkennen en daar waarde aan toekennen.

Ook bezoekers kunnen voordeel hebben bij een duidelijke verwijzing naar een interne of een externe link en kunnen deze direct volgen als zij de link in de tekst tegenkomen. Een langere tekstlink heeft verder als voordeel dat er sprake zal zijn van minder concurrentie op de combinatie van woorden.

Het gebruikmaken van een goede anker tekst is niet alleen belangrijk voor de optimalisatie en linkopbouw, maar ook voor bezoekers die sneller geneigd zijn om de link te volgen.
Reactie plaatsen