Backlink

Een backlink is een inkomende link naar een webpagina vanaf een andere website. Het is een vorm van offpage optimalisatie dat van invloed is op het bereiken van een hogere positie in de zoekmachine.

Natuurlijke backlinks worden het meest gewaardeerd. Dat zijn namelijk inkomende links die door bezoekers van een website gerealiseerd worden. Google beschouwd dat als extra waardevol doordat bezoekers de inhoud op waarde schatten en geneigd zijn de informatie daardoor te delen.

Waardevolle informatie en belangrijke inhoud kunnen op deze manier via het internet verder worden verspreid, waarbij de backlinks die op deze manier ontstaan door Google gewaardeerd worden. De menselijke beoordeling speelt namelijk een belangrijke rol als indicator voor Google.

Natuurlijk verloop

Het is ook mogelijk om zelf aan link building te doen, maar dat is tegenwoordig wel enigszins achterhaald. Zeker het plaatsen van een link met een anker tekst of met de title tag op een link farm wordt in dat opzicht als weinig waardevol beschouwd.

Een natuurlijke opbouw van links is krachtiger en het is dan ook niet aan te raden om in korte tijd zelf veel links op andere sites als linkfarms te plaatsen. Onnatuurlijke links worden in dat kader niet gewaardeerd en kunnen door Google zelfs worden afgestraft.

Belang voor de zoekmachine optimalisatie

Externe links vormen een belangrijk onderdeel voor de zoekmachine optimalisatie van websites. Google kijkt naar de reputatie van een website bij een inkomende link en zal daar dan ook een bepaalde waarde aan toe kennen.
Social media speelt tegenwoordig een grote rol bij het delen van inhoud van websites en het creƫren van een backlink. Ook dat onderdeel dient bij de optimalisatie betrokken te worden om succesvol te worden.
Reactie plaatsen