Black hat SEO

Black hat SEO heeft betrekking op het invloed uitoefenen op de zoekmachine optimalisatie. Het toepassen van deze techniek wordt door Google echter afgestraft. Het doel is om met het toepassen van onnatuurlijke middelen de ranking van de website te verbeteren.

De methode bestaat uit een diversiteit van ongeoorloofde technieken en wordt dan ook vaak omschreven als onethisch. Zoekmachines worden namelijk misleid door de toepassing ervan.

Google voor de gek houden

Er zijn verschillende manieren om Google voor de gek te houden als er gebruik wordt gemaakt van black hat SEO. Een simpele manier die in het verleden veel werd toegepast, maar nu geen succes meer heeft is het toepassen van keyword stuffing.

Een webpagina wordt dan boordevol met zoekwoorden gestopt. Dat heeft geen enkele waarde voor bezoekers, maar er kon vroeger wel mee gescoord worden. Na meerdere Google updates word er nu veel meer belang gehecht aan waardevolle inhoud voor bezoekers.

Een andere manier om Google voor het lapje te houden is door verborgen tekst te gebruiken. Een tekst die dezelfde kleur heeft als de achtergrond is niet leesbaar voor bezoekers. Maar wel voor de zoekmachine. Dat geldt ook voor het plaatsen van tekst buiten het leesbare deel van het scherm.

Cloaking is weer een andere manier en die kan het beste omschreven worden als een spam techniek. De bezoeker krijgt daarmee een andere webpagina te zien dan de spiders van Google. Deze vorm kan door Google met een penalty worden afgestraft.

White hat SEO om eerlijk te ranken

White hat SEO is het tegenovergestelde van de onethische methode en is wel een eerlijke manier om de positie van de website in de zoekresultaten van Google op een positieve wijze te beïnvloeden.

Een succesvolle manier van white hat SEO is het aanbieden van waardevolle inhoud en het laten ontstaan van natuurlijke backlinks.

Op de lange termijn heeft het op een eerlijke manier ranken meer succes. Black hat SEO kan op korte termijn resultaat bieden, maar wordt uiteindelijk altijd afgestraft door Google.
Reactie plaatsen