Google penalty

Een Google penalty kan gezien worden als een straf als gevolg van een overtreding. De overtreding kan bewust zijn gemaakt, bijvoorbeeld door black hat seo te hebben toegepast.

Dat is een techniek die door Google zwaar wordt bestraft en kan tot gevolg hebben dat een website uit de SERP verdwijnt. De afkorting SERP staat voor Search Engine Results Page.

Lagere ranking

Een Google penalty hoeft niet altijd te betekenen dat een website volledig uit de zoekresultaten verdwijnt. Het kan namelijk ook zo zijn dat een website als gevolg van toepassen van grey hat SEO een lagere ranking krijgt en naar beneden zakt in de zoekresultaten.

De posities die men naar beneden zakt, zal onder meer afhankelijk zijn van de zwaarte van de straf die wordt opgelegd. Om naar beneden te zakken hoeft er overigens niet altijd sprake te zijn van een straf. Als gevolg van Google updates kunnen websites ook dalen in de ranglijst. Het is dan belangrijk om de richtlijnen voor zoekmachine optimalisatie te volgen om de site weer hoger te krijgen.

Volg de richtlijnen van Google

Indien de website in de resultaten van de zoekmachine is gedaald, is het eerst van belang om de oorzaak te achterhalen. Het kan namelijk zijn dat er niet aan de richtlijnen voor inhoud of ontwerp wordt voldaan of dat de kwaliteitsrichtlijnen niet volledig gevolgd zijn.

Black hat SEO dient vermeden te worden doordat deze techniek niet in overeenkomst is met de richtlijnen. Het is van belang om de aandacht te richten op het bieden van waarde aan bezoekers en niet de zoekmachine te beïnvloeden met ongeoorloofde technieken. Indien dat wel het geval is dan zal de website vroeg of laat met een Google penalty te maken krijgen.
Reactie plaatsen