H1 tag

De H1 tag is een instrument om aan Google te laten weten waar de inhoud van de webpagina betrekking op heeft. Het is belangrijk om een goede titel te schrijven met daarin het belangrijkste zoekwoord.

De header tag bestaat uit de titel of hoofdkop van de tekst. Er zijn nog meer heading tags te onderscheiden. Zo worden de H2 tag en H3 tag voor tussenkopjes in de tekst gebruikt.

Optimalisatie voor de zoekmachine

Het gebruik van een H1 tag is een vorm van onpage optimalisatie en is een onderdeel van het optimaliseren van de webpagina voor de zoekmachine. Er wordt aangeraden om het zoekwoord vooraan of zoveel mogelijk in het begin van de hoofdkop op te nemen.

Google begrijpt dan snel waar de inhoud overgaat en zal de pagina dan ook gemakkelijk aan het zoekwoord linken. De tag voor de hoofdkop wordt met de code

titel

toegepast.

Ook belangrijk voor bezoekers

Het is niet zo dat de heading tags uitsluiten dienen om Google op het juiste spoor te zetten. Ook voor bezoekers van de website is het namelijk belangrijk dat gelijk duidelijk wordt wat de inhoud is. Teksten worden nu eenmaal snel gescand en met het toepassen van een H1 tag en andere heading tags wordt dat een stuk eenvoudiger gemaakt.

Het zoekwoord wordt in de titel opgenomen, maar met betrekking tot het scannen en SEO is het zeker ook aan te raden om het zoekwoord zeker een keer in een tussenkopje te laten terugkomen.

Om bezoekers van een website aan te sporen verder te lezen en niet alleen de tekst te laten scannen, wordt aangeraden om de titel boven een tekst zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Reactie plaatsen