Laadtijd

De laadtijd heeft betrekking op de website snelheid. Op het moment dat een bezoeker bijvoorbeeld op een link klikt in de zoekresultaten duurt een paar seconden voordat de webpagina zichtbaar is voor de bezoeker. De snelheid van het laden is een van de aspecten die van belang zijn voor de zoekmachine optimalisatie en telt mee als ranking factor.

Snelheid van website is belangrijk

De snelheid van een website is niet alleen van belang voor SEO, maar ook voor de bezoekers van de site. Als het namelijk te lang duurt voordat een webpagina volledig is geladen en de inhoud wordt getoond, kunnen bezoekers afhaken.

De laadtijd meten is een mogelijkheid om erachter te komen hoeveel tijd het in beslag neemt voordat een pagina is geladen. Als blijkt dat de laadtijd van een website niet optimaal is, dan kan er actie worden ondernomen.

Het is namelijk van belang om naar een optimale gebruikerservaring te streven en daarbij de site te optimaliseren voor de zoekmachine. Er zijn verschillende tools om de snelheid te meten, maar ook Google Analytics kan daar helderheid in bieden.

In maximaal 1,5 seconde laden is ideaal

Google beoordeelt een website als traag indien er sprake is van een laadtijd die meer bedraagt dan 1,5 seconde. Daarbij wordt het moment gemeten dat er op een link is geklikt tot het moment dat de inhoud volledig zichtbaar is.

Er zijn een aantal opties om de snelheid van een website te verbeteren. Zo kunnen afbeeldingen geoptimaliseerd worden. Als er sprake is van een grote hoeveelheid dynamische content wordt bovendien aangeraden om chache aan te zetten. Verder kunnen sociale media knoppen het beste direct vanuit de site laden.
Reactie plaatsen