Meta description

Een meta description is een korte beschrijving van de inhoud van een webpagina. Voor de zoekmachine optimalisatie wordt aangeraden om voor elke webpagina een unieke beschrijving te maken. Dat geldt trouwens ook voor andere metatags, zoals de meta title die boven de beschrijving in de resultaten van de zoekmachine te zien zal zijn.

Beschrijving opnemen in de broncode

De meta description kan opgenomen worden in de broncode van een webpagina en ziet er als volgt uit . Door deze code met beschrijving erin op te nemen, zal de korte tekst zichtbaar worden in de zoekmachine.

Het spreekt wellicht voor zich dat aangeraden wordt om het belangrijkste zoekwoord in de korte tekst op te nemen en het liefst vooraan.

Maximaal aantal tekens gebruiken

Bij het maken van een korte beschrijving van een webpagina met daarin het belangrijkste zoekwoord wordt aangeraden om het maximale aantal tekens daarvoor te gebruiken.

Bij een omschrijving geldt dat het maximale aantal karakters 150 bedraagt. Een beschrijving met meer tekens zal niet volledig meer zichtbaar zijn in de resultaten van de zoekmachine. Er geldt ook een aanbevolen minimum aantal karakters om te gebruiken en dat is zijn 140 tekens.

Er is nog een aspect waarmee rekening gehouden kan worden bij het maken van een meta description voor een webpagina. Door een duidelijke en aansprekende beschrijving te geven en daarin een eventuele call to action op te nemen, voelen gebruikers van de zoekmachine zich eerder aangesproken om de website te bezoeken.

Indien er geen gebruik wordt gemaakt van meta descriptions dan zal er door Google zelf een omschrijving worden getoond. Dat kunnen bijvoorbeeld de eerste zinnen van een webpagina zijn.
Reactie plaatsen