Offpage optimalisatie

Offpage optimalisatie wordt gebruikt om de populariteit en autoriteit van een website te vergroten. Dat kan op verschillende manieren worden bereikt. Voor de zoekmachine optimalisatie geldt echter ook dat het belangrijk is dat deze techniek gecombineerd wordt met onpage optimalisatie.
Link building is een belangrijk instrument om de autoriteit en populariteit van een website te vergroten, maar het is daarbij wel van belang dat er externe links komen die van hoge kwaliteit zijn. Dat zijn bijvoorbeeld organische links die op een natuurlijke manier gerealiseerd worden als gevolg van het delen van de inhoud van een website.

Bij offpage optimalisatie in de vorm van organische links is het belangrijk om kwalitatieve inhoud te bieden die waardevol is voor bezoekers en wel zo waardevol dat de content gedeeld wordt via bijvoorbeeld social media. 

Informatie publiceren

Een van de manieren om de autoriteit van een website te vergroten is door informatie te publiceren en niet alleen op de eigen website, maar bijvoorbeeld ook op forums en weblogs.

Door actief te zijn op een forum wordt na verloop van tijd duidelijk dat er over het onderwerp of thema veel kennis bestaat. De interactie met andere deelnemers op het forum speelt daarbij uiteraard ook een rol. Er kan antwoord worden gegeven op vragen of aan een discussie worden deelgenomen.

Ook actieve deelname op social media kan belangrijk zijn met betrekking tot offpage optimalisatie door op interactieve wijze betrokken te zijn. Op de website kunnen uiteraard social mediaknoppen geplaatst worden, zodat het gemakkelijk wordt voor bezoekers om de inhoud te delen via Facebook, Twitter of Google Plus.
Reactie plaatsen