Schone website code

Een schone website code heeft een positieve invloed op zoekmachine optimalisatie en wordt in dat opzicht ook als een vorm van onpage seo beschouwd. Een website bestaat uit code die door de robots van Google beoordeeld wordt voor het indexeren in de zoekmachine.

Overbodige code weghalen

Om het Google gemakkelijk te maken om de inhoud van een website te beoordelen wordt aangeraden om overbodige code te verwijderen. Zo ontstaat er een eerste begin voor een schone website code. Daarnaast is het ook van belang om na te gaan of bestaande code geoptimaliseerd kan worden.

Bij een code die te rommelig is, hebben de spiders van Google meer moeite om de inhoud van een website te beoordelen. Bovendien zal er ook sprake zijn van een langere laadtijd. Dat is nadelig voor de zoekmachine optimalisatie, want de website snelheid wordt als een ranking factor beschouwd.

Code voor afbeelding en video’s

Doorgaans wordt er code toegepast voor de tekst en de layout van een website, maar het is in het kader van de optimalisatie ook belangrijk een code toe passen voor afbeeldingen en video’s die op de website zijn geplaatst.

Door een .css bestand aan te maken voor het design en de opmaak is het mogelijk om de opmaak los te houden van de webpagina. De code wordt in dat geval namelijk in de losse tekst geplaatst. Het gebruikmaken van deze toepassing heeft als voordeel dat de website sneller zal laden.

Voor JavaScript codes kan overigens ook een apart bestand gemaakt worden, zodat er een schone website code gecreëerd kan worden.
Reactie plaatsen