Facebook likes, tweets en Google +1: de nieuwe links?

Facebook likes, tweets en Google +1: de nieuwe links?

Facebook likes, tweets en Google +1 zijn de nieuwe social media links waar veel waarde aan wordt gehecht door de zoekmachine.

Bovendien profiteer je met het nieuwe linken ook van het voordeel dat je site een grotere bekendheid krijgt.

De zoekmachine kent een grote waarde toe aan natuurlijke backlinks en in het kader van de ´nieuwe links´ kun je de aandacht richten op social media.

Matt Cutts van Google heeft onlangs nog benadrukt dat autoriteit belangrijk is, waarbij veel shares op social media een invloedrijke rol hebben net als nieuwe content.

Om het de bezoekers op je website zo eenvoudig mogelijk te maken is het dan ook handig om social media buttons op je site te plaatsen.

Als een artikel interessant gevonden wordt door de bezoeker, dan kan deze heel simpel met een klik op een button het bericht delen met vrienden op Facebook, volgers op Twitter en relaties op Google +.

Bereik een grotere doelgroep

Het grote voordeel van het plaatsen van social media buttons op je website is dat je een veel groter publiek kunt bereiken.

Interessante informatie kan via sociale media gedeeld worden, waardoor de interesse van anderen kan worden gewekt, die vervolgens je site bezoeken en de informatie weer in hun eigen netwerk kunnen delen.

De effecten van Facebook likes, tweets en Google+1 zijn overigens meetbaar, want als je Google Analytics gebruikt, dan kun je via de social rapportages inzicht krijgen in het delen van content.

De bezoekers die de informatie op je site hebben gedeeld, worden namelijk in een apart segment weergegeven.

Op die manier heb je dan ook de mogelijkheid om het gedrag van je bezoekers te analyseren.

Niet alle informatie op je website zal door de bezoekers interessant genoeg worden bevonden om gedeeld of geliked te worden. Bezoekers vinden acties, zoals een kortingsactie of een wedstrijd en prijsvraag wel vaak interessant genoeg om in hun eigen kring te delen.

Facebook likes, tweets en Google+1 hebben een positieve invloed op je positie in de zoekmachine en vormen ook een van de basiselementen om een groter publiek te bereiken via social media.
Reactie plaatsen