Metatags: title, meta description en keywords

Metatags: title, meta description en keywords

Metatags: title, meta description en keywords worden gebruikt om zoekmachines te laten weten waar de inhoud van de website betrekking op heeft.

Elke webpagina moet in dat opzicht SEO geoptimaliseerd worden, waarbij de zoekwoorden volgens Google overigens niet meer meetellen als rankingfactor.

De metatags hebben nog een andere functie dan alleen het optimaliseren van de webpagina voor de zoekmachine. Zo kan met de title en meta description ook de interesse van de gebruiker van de zoekmachine worden gewekt om door te klikken naar de website.

Unieke title tag per webpagina

De titel van de webpagina wordt zichtbaar in de zoekmachines en om snel gevonden te worden en hoog geïndexeerd te worden is het van belang om het zoekwoord als eerste in de title tag op te nemen.

Beperk het aantal karakters voor de title tag tot 65, zodat de volledige titel te zien is en niet wordt afgebroken. Zorg dat elke webpagina een unieke title tag krijgt, zodat de zoekmachine ziet dat er per webpagina onderscheid is in de inhoud.

Maak een aantrekkelijke beschrijving per webpagina

Elke webpagina moet voorzien worden van een unieke meta description. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is om het zoekwoord of combinatie van zoekwoorden in het begin van de beschrijving op te nemen.

De meta desciption kan tegelijkertijd gebruikt worden om gebruikers van de zoekmachine aan te sporen om je website te bezoeken. Een wervende tekst in de beschrijving zal gebruikers eerder verleiden om te door te klikken.

Meta keywords niet meer gebruiken

Meta keywords zijn volgens Google niet meer belangrijk voor de optimalisatie van de zoekmachine.

Dat was in het verleden wel het geval, maar er werd flink misbruik van gemaakt door de tags te vullen met allerlei zoekwoorden waar veel op gezocht werd, maar waarbij de relevantie met betrekking tot de inhoud van de webpagina ontbrak.

Google heeft al in 2009 bepaald dat de meta keywords niet meer gebruikt zouden worden om websites te beoordeling.

De meta tags, zoals de title tag en meta description zijn belangrijk om voor elke webpagina te optimaliseren met het zoekwoord aan het begin, maar de keywords hoeven niet meer gebruikt te worden.
Reactie plaatsen