White hat vs black hat SEO

White hat SEO is de manier om op lange termijn met je website te scoren in de zoekmachines. Bij deze techniek volg je de richtlijnen van Google en kun je van diverse strategieën gebruikmaken.

Bij white hat SEO werk je binnen de richtlijnen van Google. Daarbij komt ook kijken dat je niet gaat manipuleren. Doe je dat wel dan kom je in het ongeoorloofde veld van black hat SEO.

Black hat SEO

Black hat SEO bestaat uit het toepassen van technieken die volgens de richtlijnen van Google verboden zijn. Je denkt misschien snel te kunnen scoren, maar op termijn wordt het gebruik van deze technieken keihard afgestraft.

Je kunt maar beter geen ongeoorloofde technieken als link spamming gebruiken of je website laten linken met een linkfarm om op die manier veel links te krijgen.

De toepassing van deze technieken op het gebied van linkbuilding wordt echt niet gewaardeerd door Google en ook de bezoekers van je website zullen er niet blij mee zijn.

Wanneer je gaat spammen met links krijg je binnen een korte tijd enorm veel backlinks met als gevolg dat je website snel stijgt in de positie van de zoekmachines.

Dat kan tot een snel succes leiden, maar evengoed veroorzaak je daarmee wel de ondergang van je eigen website.

Google straft spammen af en dat merk je door de daling in de zoekresultaten. Gebruik je ook nog een van de vele andere ongeoorloofde technieken, zoals hieronder beschreven, dan loop je het risico helemaal te verdwijnen uit de zoekresultaten.

Wat je dus niet moet doen

Je moet in geen geval gaan spammen of van andere verschillende black hat SEO technieken gebruikmaken. Dat betekent dat je geen:
  • Niet relevante zoekwoorden gaat gebruiken om bezoekers aan te trekken
  • Verborgen links of tekst met een gelijke kleur als de achtergrond toepast
  • Geen linkfarms maakt in de vorm van pagina´s die alleen uit links bestaan
  • Grote hoeveelheden betaalde links koopt
  • Content van anderen gebruikt
  • Dubbele content toevoegt (duplicate content)
  • Stroom aan reacties plaatst op verschillende blogs met link naar website
Je weet nu vooral wat je niet moet doen. Pas je de technieken wel toe, dan loop je het risico dat je een penalty van Google krijgt opgelegd of zelfs helemaal uit de zoekresultaten verdwijnt.

Je kunt beter je aandacht richten op white hat SEO. In dat geval handel je niet in strijd met de richtlijnen van Google. De zoekmachine optimalisatie zal dan weliswaar meer tijd in beslag nemen, maar dat wordt op langere termijn beloond.

Besteed dus aandacht het regelmatig toevoegen van waardevolle content en zorg voor een goede interne link structuur.

Dit zijn slechts enkele technieken die je kunt toepassen er zijn er veel meer. Op langere termijn biedt het meer voordelen dan het toepassen van black hat SEO.
Reactie plaatsen