Maak video’s van de producten in je webwinkel

Maak video’s van de producten in je webwinkel

Video’s van producten in een webwinkel geven bezoekers een visueel beeld en dat werkt verhogend voor de conversie. Volgens een voorspelling van Cisco Systems, kijken steeds meer mensen online naar videofilmpjes. Dat aantal zal in 2015 volgens de voorspelling verdubbelen. Doe daar je voordeel mee.

YouTube Channel voor de webwinkel

Na het maken van filmpjes van producten uit de webwinkel heb je de mogelijkheid om deze op de website te plaatsen, maar er kan een nog veel grotere doelgroep worden bereikt als de videofilms ook op een eigen YouTube Channel van de webwinkel worden geplaatst.

Videomarketing is een instrument waar webwinkeliers nog maar weinig gebruik van maken en dat terwijl het een enorme potentie heeft.

Ook als het om eenvoudige producten gaat, zoals tuinmeubelen of een eierwekker zorgt het filmpje ervan voor extra conversie.

Dat komt namelijk doordat de mensen bij het online kopen van producten ook graag het product willen zien en een product in werking zien. Mensen zijn wat dat betreft visueel ingesteld en zijn eerder geneigd om een artikel te kopen waar zij in een video mee kennis hebben kunnen maken.

Toon de functies en eigenschappen

Bij het maken van video’s van producten uit de webwinkel is het belangrijk dat de functies en eigenschappen van het artikel worden getoond. De wijze waarop het product in beeld wordt gebracht hangt natuurlijk wel af van het type product.

Als er bijvoorbeeld kleding in de webwinkel wordt verkocht, is het leuk om deze door iemand te laten dragen en daar een filmpje van te maken.

Verkoopt jouw webwinkel mobiele telefoons dan kun je verschillende telefoons met elkaar vergelijken in de video of pak je het product uit de verpakking.

Het is zeker aan te raden om de functies en eigenschappen van het product werkend te laten zien. Gebruik het product zoals de potentiële koper het ook zal gebruiken en maak daar een videofilmpje van.

Een originele insteek doet het ook altijd goed. Zo is er een videoserie van een blender gemaakt en in het filmpje werden allerlei ingrediënten gebruikt, die normaal gezien niet bedoeld waren om in een blender te gebruiken. De amusementswaarde van dergelijke filmpjes is natuurlijk groot.

Het maken van video’s van je producten biedt een groot voordeel. Door het demonstreren van artikel zoals het demonstreren van het artikel, waardoor bezoekers sneller geneigd zijn tot een aankoop over te gaan.
Reactie plaatsen