Bovenaan in Google komen, dat wil toch iedereen!

Bovenaan in Google komen, dat wil toch iedereen!

Bovenaan in Google komen, dat is inderdaad wat iedereen wel zou willen bereiken met de website. Dat is namelijk van groot belang voor de online vindbaarheid.

Het grootste deel van de mensen maakt gebruik van de zoekmachine en zal een van de websites die bovenaan de resultaten verschijnt bezoeken.

De online vindbaarheid is van belang, omdat er anders weinig bezoekers je website zullen bezoeken.

Consumenten die naar goederen, diensten of informatie op zoek zijn gebruiken vooral de zoekmachine en voeren daar het zoekwoord in.

Als je website niet wordt getoond wordt op de eerste pagina van Google, dan is dat direct een gemiste kans. De bezoeker zal in dat geval namelijk meestal niet op jouw website terechtkomen.

Zo kom je hoger in de zoekresultaten

Nu het belang van een goede online vindbaarheid duidelijk is geworden, kun je stappen ondernemen om te proberen bovenaan in Google te komen.

Laat dat het streven zijn, maar focus je in eerste instantie in elk geval op het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Een van de manieren om je website omhoog te krijgen in de zoekresultaten is door je website te optimaliseren.

Dat doe je onder meer door je op de onpage seo en offpage seo te richten en de belangrijkste zoekwoorden te vinden. Dat kun je doen met de Google keyword tool.

Dat is een tool die je als helpprogramma kunt gebruiken om zoekwoorden te vinden. Je kunt dan zoekwoorden zoeken die door je doelgroep veel gebruikt worden in de zoekmachines.

Bij onpage seo zorg je ervoor dat je website goed gevonden kan worden door de zoekmachine, waarbij je elke pagina kunt inrichten met gebruik van een title tag, headers en een meta description.

Ook intern linken, het optimaliseren van afbeeldingen en de snelheid van je website verbeteren dragen bij aan het beter vindbaar maken.

Bij offpage seo richt je de aandacht op de promotie van je eigen website door externe links te creëren en sociale media te gebruiken.

Bouw dit alles stapsgewijs op, want het is beter om regelmatig voor links te zorgen, dan in één keer een groot aantal links te realiseren die naar je website verwijzen.

Je moet natuurlijk regelmatig aandacht aan je website besteden om een hogere positie te kunnen bereiken. Zie je dat je inspanningen resultaat opleveren, leun dan niet achterover, maar ga gewoon door.

Het kost namelijk niet alleen tijd om hoger te komen, maar nog meer tijd om bovenaan in Google vindbaar te blijven.
Reactie plaatsen