Goede content is niet alleen webtekst

Goede content is niet alleen webtekst

Goede content op je website is belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie, maar bestaat niet alleen uit webtekst. Je kunt namelijk ook andere content gebruiken voor seo toepassingen en wat dat precies is, lees je in dit artikel.

Webteksten op je website zijn belangrijk om je doelgroep te interesseren en te verleiden om actie te ondernemen en spelen ook een grote rol voor de zoekmachine optimalisatie.

Je kunt echter ook andere inhoud toevoegen op je website die op het gebied van seo belangrijk is en het bezoeken van je website voor extra aantrekkelijk maakt.

Tekst in combinatie met beeld en geluid

Tekst kan bezoekers overtuigen, maar door de inhoud ook in beeld en geluid te tonen, krijgt de bezoeker een nog betere indruk.

Video’s kunnen over allerlei onderwerpen gemaakt worden en in allerlei variaties, zoals een instructievideo of een persoonlijke video, waarin je jezelf of je bedrijf voorstelt.

Een video kan echt het verschil maken om de aandacht van je bezoekers te houden, want het is dynamische content. Een filmpje spreekt bovendien vaker tot de verbeelding dan tekst.

Meerwaarde voor SEO

De invloed van online video op SEO wordt steeds groter. YouTube is na Google, de grootste zoekmachine.

Afbeeldingen en video’s toevoegen op je website heeft ook een meerwaarde op gebied van SEO. De pagina wordt door de combinatie tekst en video versterkt en zorgt ervoor dat men langer op je pagina blijft. Dit heeft een positieve invloed op je posities in Google.

Infographics 

Een infographic is een visuele manier om data te verwerken en kan onder meer bestaan uit een grafiek, diagram of een tekening. Door infographics te gebruiken kun je in beeld laten zien wat je in de tekst al hebt verteld.

Google beoordeelt tegenwoordig niet alleen de inhoud van je tekst, maar kijkt ook naar andere content op je website om daar een waardering aan te geven.

Voor de zoekmachine optimalisatie en voor je bezoekers is het dus van belang om je website van een diverse inhoud te voorzien.
Reactie plaatsen