Meta keywords tag nog gebruiken of niet?

Meta keywords tag nog gebruiken of niet?

Het antwoord op de vraag of je de meta keywords tag nog moet gebruiken of niet vind je in dit artikel. De inhoud richt zich verder op de wijze waarop je de trefwoorden nog wel in je metagegevens kunt verwerken.

Je positie in de zoekmachine zal niet beïnvloed worden door het gebruik van relevante zoekwoorden in je metakeywordtags.

Dat komt doordat er lange tijd misbruik gemaakt is van deze techniek en Google nu dus vooral naar de inhoud van de tekst kijkt. Daarbij is het nog wel van belang om een meta title en meta description te gebruiken.

De meta title staat bovenaan de informatie over je website in de zoekmachine en daaronder wordt de meta description weergegeven. Meta keywords bestaan uit een opsomming van de belangrijkste zoekwoorden, maar zijn niet te zien in de resultaten van de zoekmachine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IZSE10kyQBI[/youtube]

Geen ranking factor meer?

Je kunt relevante zoekwoorden opnemen in je meta keyword tag, maar het heeft geen invloed op je ranking.

Overigens is het gebruik van meta keywords tag geen ranking factor meer in Nederland en België, waar vooral Google en Microsoft Live wordt gebruikt.

Als je bezoekers in landen buiten Nederland en België wilt bereiken, zoals in de Verenigde Staten, dan kun je nog wel de meta keyword tag gebruiken, want Yahoo kijkt daar wel naar en in de Verenigde Staten is dat een van de populaire zoekmachines.

Als je keywords gebruikt in je keyword metatags, dan dien je dat per zoekwoord te doen en steeds gevolgd door een komma en spatie.

Waarom je nog wel metakeywords zou moeten gebruiken is doordat andere zoekmachines, zoals Yahoo daar nog wel rekening mee houden.

Overigens is het niet zo dat Google niet meer kijkt naar de meta keywords tag, want er is zelfs een news_keywords meta tag door hen ontwikkeld. Deze kun je echter alleen gebruiken voor berichten die nieuwswaarde hebben.
Reactie plaatsen