Website en webwinkel in één?

Website en webwinkel in één?

Een website en webwinkel in één? Er zijn een aantal factoren die je moet overwegen voordat je je webwinkel en website samenvoegt, vaak is het beter om ze apart aan te positioneren.

Uiteraard kan er wel vanuit de website naar de online winkel worden gelinkt mits dit op een goede manier wordt geïntegreerd.

Een webshop heeft als doel om producten te verkopen en een separate informatieve site kan daar een uitstekende aanvulling op zijn.

De gewone site heeft dan een informerende functie en bezoekers kunnen via links naar de online shop worden doorverwezen.

Duidelijkheid voor bezoekers

Bezoekers willen graag duidelijkheid en door het informatieve aspect en het commerciële aspect gescheiden te houden, weten bezoekers waar zijn aan toe zijn.

Door in een webwinkel uitgebreide informatie aan te bieden, die bijvoorbeeld niet product gerelateerd is, wordt de aandacht van de klant afgeleid.

Als de aandacht van de klant wordt afgeleid, dan betekent dat vaak een gemiste kans. De klant zal daardoor namelijk minder snel geneigd zijn om direct een aankoop in de online winkel te doen.

Vanuit de site linken naar de webshop

De site kan uitstekend gebruikt worden om naar de webshop te linken, waarbij het belangrijk is om aandacht te besteden aan de anchor tekst. Dat is ook belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie.

Google houdt bij het indexeren van webpagina’s namelijk ook rekening met de anchor tekst voor link. De anchor tekst is namelijk de tekst waar de link aan is gekoppeld en als daar het zoekwoord in is opgenomen, kent de zoekmachine daar een bepaalde waarde aan toe.

Bij de keuze tussen het apart houden of de website en winkel in één te houden, gaat de voorkeur uit naar het gescheiden houden.

Dat is niet alleen belangrijk om bezoekers duidelijkheid te bieden, maar ook voor zoekmachine optimalisatie.
Reactie plaatsen